Cinematograf ecologic, în Parcul Sub Arini din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locaţia va fi gazda singurului cinematograf care nu prejudiciază în nici un fel mediul înconjurător şi care va încanta ochii  iubitorilor de film. Proiecţiile din cadrul CosyMo’s Solar Cinema, care fac parte dintr-un turneu european, vor avea o durată de aproximativ 70 de minute şi vor include filme de scurt metraj din colecţia internaţională Go Greener Shorts.

Potrivit organizatorilor, filmele proiectate au tematica schimbărilor climatice şi energiei durabile.

CosyMo's Solar Cinema Europe Tour a început în data de 5 iulie, la Basel în Elveţia, şi-a continuat proiecţiile în Italia, Slovenia, Croaţia, iar astăzi a ajuns pentru prima dată în Romania, la Arad. Următoarele puncte pe harta de proiecţie în România sunt Orăştie (4 august) ,  în 5 august Sibiu, Făgăraş (6 august), urmând ca apoi să plece spre Bulgaria, iar apoi să se reîntoarcă în România pentru perioada 13-21 august. Între 28 si 30 august, CosyMo's Solar Cinema Europe Tour se ancorează la Festivalul de Film de la Veneţia, urmând ca turneul să se finalizeze  în 9 septembrie la Chateauroux în Franţa.

„Scopul turneului este de a face o conexiune între filmul european şi energia regenerabilă. CosyMo's Solar Cinema Europe Tour este primul festival „călător” de film din Europa, care se realizează în totalitate prin intermediul energiei solare. Turul promovează diversitatea culturală prin intermediul filmului şi încurajează practic folosirea energiei regenerabile.  CosyMo's Solar Cinema doreşte să incite forţele creatoare ale tinerilor, pentru că prin film putem promova metode de conservare a energiei într-un mod diferit si innovator“, spun organizatorii.

Accesul la proiecţii este gratuit, iar vizionarea filmelor se va face în aer liber.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite