Cine sunt vinovaţii dezastrului la Bacalaureat în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 16 absolvenţi din 156 înscrişi au promovat examenul de Bacalaureat la Colegiul Tehnic Terezianum Sibiu. Directorul şcolii este în concediu.

CITEŞTE ŞI:

BACALAUREAT 2011 - 53,8 la sută promovabilitate la Sibiu, înainte de contestaţii

Două dintre cele mai slabe licee sibiene în urma rezultatelor de la Bacalaureat sunt Colegiul Tehnic Cibinium – 11,29 la sută promovabilitate şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” – 10, 32 la sută promovabilitate. Lor li se adaugă alte instituţii de învăţământ din judeţ, precum liceele din Mediaş, Dumbrăveni sau Avrig. La „Terezianum” spre exemplu, au promovat Bac-ul numai 16 absolvenţi din cei 156 de candidaţi. Conducerea şcolii spune că sunt cele mai proaste rezultate înregistrate şi că, după ce vor face o analiză exactă, cu siguranţă va lua măsurile care se impun. „Bineînţeles că vom lua măsuri, nu putem lăsa lucrurile în acest mod. La sfârşitul perioadei de soluţionare a contestaţiilor şi după proba din toamnă a examenului vom face o analiză exactă a situaţiei, vrem să vedem care sunt cauzele specifice unităţii noastre şi care sunt cauzele la nivel naţional pentru aceste rezultate. În urma acestei analize vom lua măsurile necesare”, a declarat Daniela Dimoiu, directorul adjunct la Colegiului Tehnic „Terezianum”.

image

Elena Gaboş, directoarea Colegiului Naţional "Octavian Goga"

Cele mai bune licee din Sibiu sunt Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” – 99,12 la sută promovabilitate, Colegiul Naţional „Octavian Goga” – 99, 06 la sută şi Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” – 95,30 la sută. În plus, Colegiul „Octavian Goga” are şi doi elevi care au reuşit nota 10 curat, la care se adaugă alte 112 medii cuprinse între 9 şi 10. „Rezultatele obţinute în colegiul nostru bineînţeles că ne bucură. Cât priveşte examenul la nivel naţional, referitor la limba şi literartura română, unde mă pricep, pot să afirm în mod categoric că subiectul a fost unul cu dichis, în special din perspectiva modului în care a fost formulat subiectul şi pentru că nimeni nu prea citeşte până la capăt. Subiectul a fost din genul dramatic şi toţi s-au gândit repede la proză. La matematică nu mă pricep, dar din discuţiile cu colegii care se pricep am înţeles că subiectul a fost unul dificil”, a declarat Elena Gaboş, directoarea Colegiului „Octavian Goga”. Rezultatele finale la Bac vor fi afişate în data de 8 iulie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite