Cinci studenți sibieni își vor deschide afaceri cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul se va finaliza in anul 2013
Proiectul se va finaliza in anul 2013

Studenții au această șansă în cadrul unui proiect derulat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu în parteneriat cu organizația studențească AISEC. Doritorii trebuie să se înscrie până la sfârșitul lunii martie la un curs care va dura 6 luni, după care 20 dintre ei își vor prezenta ideile de afaceri în cadrul unui concurs, în urma căruia vor fi aleși cei 5 câștigători.

Proiectul se intitulează ”Promovarea antreprenoriatului în mediul universitar” și este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Printre activitățile incluse în proiect se numără concursul ”Idei de afaceri”, la finalul căruia cinci studenți au șansa să-și pună pe picioare afaceri cu bani europeni.

Doritorii se pot înscrie până la sfârșitul lunii martie la un curs care va dura 6 luni, iar în lunile noiembrie-decembrie 20 de proiecte depuse de studenți vor fi analizate de un juriu format din cadre universitare și reprezentanți AISEC.

Primii cinci clasați vor primi premii constând în capital pentru deschiderea afacerii diferenţiat în funcţie de poziţia ocupată în clasament.

Proiectul se înscrie pe Axa prioritară 1 - Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere, Domeniul major de intervenţie 1.2 - Calitate în învăţământul superior și are valoarea totală de 939.446 ron din care 878.519 ron finanțare nerambursabilă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite