Cinci luni de evenimente în Biserica din Cisnădie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de turişti sunt aşteptaţi în spaţiile Bisericii din Cisnădie
Sute de turişti sunt aşteptaţi în spaţiile Bisericii din Cisnădie

Biserica veche de secole din centrul Cisnădiei revine la viaţă începând de săptămâna aceasta, printr-un proiect turistic nou.

CITEŞTE ŞI:

Mitropolia Ardealului ia bani europeni pentru a înmulţi peştii bio din România

Acesta este cel mai amplu proiect cultural-turistic defăşurat vreodată în oraşul de lângă Sibiu. Sub emblema „Depășind bariere”, seria evenimentelor începe în week-end, chiar de Rusalii, și se va încheia în luna octombrie. Duminică este programată Ziua Porților Deschise. De la ora 10.00, în biserică se va oficia slujba religioasă după care, iar de la ora 11.00 se va deschide oficial anul cultural „Depășind bariere”. Pe parcursul zilei, fotografii Cristian Simina și Sebastian Marcovici vor vernisa expoziții de fotografie iar Biserica Cetate va fi gazda altor trei expoziții, intitulate: „10 secole de istorie a Bisericii”, „Cei 7 piloni ai comunismului” și „Arhitectura Fortificațiilor Transilvane”.

Finalul zilei va fi dedicat muzicii. Vor fi prezentate cele două orgi ale Bisericii, „Wegenstein” și „Johannes Hahn junior” iar de la ora 18.00, Remus Henning va susține un concert extraordinar de orgă.

„Cisnădia are un potențial turistic extraordinar. Este o localitate cu tradiție, cu obiective turistice importante și deosebit de frumoase, care merită puse în valoare. Anul cultural „Depășind bariere” dorește să aducă în față istoria și frumusețea acestor locuri și obiective”, spune László-Zorán Kézdi, preotul paroh al Parohiei Bisericii Evanghelice din Cisnădie. Următorul eveniment major al proiectului va avea loc în luna august, şi se va numi „Noaptea Cetății”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite