Sibiu: Cornel Cimpoeru, protagonistul „Păsării de Foc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Cornel Cimpoeru, protagonistul „Păsării de Foc“
Sibiu: Cornel Cimpoeru, protagonistul „Păsării de Foc“

Cornel Cimpoeru face breakdance de cinci ani şi a uimit asistenţa cu mişcările sale în spectacolul de dans comunitar „Pasărea de Foc“.

Nu o dată istoria a arătat că oamenii care au lăsat ceva în urma lor provin din cele mai variate medii. Cum florile pot creşte în locuri vitregite de soartă, aşa şi oamenii speciali, de geniu, se pot ridica din mijlocul neşansei. Cornel Cimpoeru a avut toate motivele să urască oamenii, să deteste frumosul şi arta şi să-şi accepte condiţia de copil părăsit într-un centru de plasament. Dar el a urmat alt drum, plin de optimism şi încredere în viitor. Are 19 ani, de zece ani este unul dintre cei găzduiţi de Centrul de Plasament „Guliver“ din Sibiu şi de cinci ani a găsit în dans mai mult decât un refugiu. Şi-a găsit un mod de exprimare dar şi o pasiune care-i colorează viaţa în cele mai vii culori. „Am făcut ceva dansuri de societate pe la nouă ani dar la 14 ani am descoperit dragostea pentru dans. De atunci fac breakdance alături de alţi băieţi într-o sală din Cisnădie. Dansul este mai mult decât o formă de exprimare pentru mine. Când dansez mă simt liber, în dans nu contează ce eşti, cine eşti, de unde eşti ori câţi ani ai“, precizează Cornel Cimpoeru. Îi place să fie înconjurat de muzică şi ascultă mult rap şi hip hop, Paraziţii şi Redman fiind preferaţii săi.

„Pasărea de foc“, un pas spre înainte

Datorită calităţilor sale de dansator a fost cooptat în proiectul „Pasărea de Foc“, un melanj între balet, dans de stradă şi teatru, unde a primit rolul masculin principal. „Am mai luat anul trecut câteva lecţii de teatru, dar acesta este primul proiect în care am jucat. Aici am făcut dans comunitar, o formă de dans în grup, între teatru şi balet. Mi-a plăcut foarte mult să iau parte la acest eveniment şi mi-ar plăcea să particip şi în alte astfel de proiecte. A însemnat un nou pas în viaţa mea, pe lângă tot ceea ce ştiu, am mai învăţat şi altceva“, explică tânărul. Ar dansa fără oprire şi are şi multe idei de coregrafie, dar talentele sale nu se opresc aici. Are mână de grafician şi ochi de artist şi a vrut foarte mult să urmeze Liceul de Artă. „La liceu am dat petnru că-mi place desenul. Cel mai mult îmi place să fac portrete. Aş vrea ca după terminarea liceului să dau la facultatea de Arte, să învăţ să fac grafică de publicitate. Asta mi-aş dori să lucrez“, povesteşte Cornel. Este inteligent şi mereu are mai multe opţiuni, astfel, în cazul în care nu reuşeşte să ia la facultate şi să lucreze în domeniul publicitar, ştie că va face coregrafie. „Voi lua cursuri de teatru şi balet şi mă voi axa pe coregrafie. Am puţină experienţă, în tabere am făcut coregrafie de breakdance şi street dance. Mă uit mereu la emisiunile-concurs de dans şi visez să ajung şi eu acolo. Dacă mă ţin de lucru şi dacă fac patru antrenamente pe săptămână, în patru-cinci ani aş putea să particip la un astfel de contest“, declară dansatorul.

Ce-i place
„Îmi place sportul, fac foarte multă mişcare. Baschetul este sportul meu preferat, joc şi la şcoală, în echipa liceului, pe post de conducător, dar şi în parc, cu prietenii, aproape în fiecare zi. Recordul meu la libere este de 15 consecutive“, declară Cornel Cimpoeru.

Ce nu-i place
„Nu agreez minciuna şi hoţia. Nu-mi place când un om ascunde adevărul şi se-ntâmplă apoi să aflu că m-a minţit. Nu are cum să nu te afecteze acest lucru“, subliniază tânărul dansator.

Întrebări şi răspunsuri
Cum vezi viaţa ta peste zece ani?

Schimbată radical. Vreau să am o casă şi să am o slujbă care să-mi placă. Dincolo de marea mea pasiune pentru dans, aş vrea să fac meserie din grafica de publicitate.
De ce nu faci portrete contra cost, până termini studiile?
Nu sunt de acord cu această activitate, eu fac portrete doar prietenilor, fără bani. Nu aş putea să ies în stradă şi să desenez pentru bani. Dacă voi câştiga bani din grafică, va fi când voi lucra în publicitate.
Ai vreun animal de companie?
Deocamdată nu am. Nu poţi să creşti un animal de companie dacă tot timpul eşti plecat. Acum chiar nu am timp pentru asta, deşi mi-ar plăcea, am un program foarte încărcat. Iar acum a început şi şcoala.

Profil
Născut:
28 august 1990, Mediaş
Studii: Elev în clasa a XI-a, la Liceul de Artă Sibiu, Secţia Grafică
Familie: Are patru fraţi

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite