Chris Birch a câştigat Red Bull Romaniacs. Zeci de concurenţi au abandonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că nu a terminat pe primul loc niciuna dintre cele patru zile de concurs, în afara Prologului, neo-zeelandezul Chris Birch a câştigat cea de-a şaptea ediţie a celui mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs.

CITIŢI ŞI:

Podul Red Bull Romaniacs a fost înghiţit de Olt

Dani Oțil a rămas fără benzină la Red Bull Romaniacs

Un motociclist polonez s-a accidentat în munți la Red Bull Romaniacs 2010

După  două locuri III, în 2007 şi 2008 şi un loc II în 2009, Chris Birch spunea încă din ziua Prologului că ar fi timpul să  urce şi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Red Bull Romaniacs. Iar din prima clipă a făcut tot ce i-a stat în putinţă să câştige titlul. Şi-a zdrobit concurenţii la Prolog şi a pornit primul, în prima zi de concurs. Astfel, neo-zeelandezul urcă pe prima poziţie după patru ani în care a prins podiumul de fiecare dată, dar niciodată prima treaptă. Graham Jarvis rămâne astfel doar cu titlul din 2008 la activ. Locul III a fost ocupat de câştigătorul ediţiei precedente, Andreas Lettenbichler.

Peste 50 de abandonuri
Red Bull Romaniacs 2010 a adunat la start în cea de-a şaptea ediţie 165 de rideri din 33 de ţări. Considerat a fi cel mai dur raliu de hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs înseamnă o cursă infernală, de peste 700 de kilometri, în trei judeţe, Sibiu, Alba şi Hunedoara. Câştigătorul concursului a parcurs cei 700 de kilometri în aproape 30 de ore, pe pante aproape verticale şi coborâri ameţitoare. Peste 50 de concurenţi au abandonat sau au fost eliminaţi din competiţie pentru că au ratat două finişuri.

image

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite