Chiriile au revenit la valoarea din 2006, la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de garsoniere şi apartamente au decis să mai lase din preţuri, odată cu sosirea verii. Plecarea elevilor şi studenţilor în vacanţă şi criza economică sunt principalele motive care au determinat  scăderea masivă a preţurile de închiriere

CITIŢI ŞI

Cresc tarifele de închirirere de la cea mai modernă sală de sport din Transilvania

Specialiştii în domeniu spun că Sibiul se confruntă cu o situaţie fără precedent, în momentul de faţă şi se aşteaptă ca lucrurile să nu se schimbe nici pe viitor. Astfel, după avântul luat  în ultimii ani, preţul chiriilor se află în picaj liber de la începutul lui 2010, ajungându-se la valoarea de acum patru ani. „ Ce se întâmplă în acest moment nu s-a mai întâmplat niciodată. Chiriile tot scad pentru că oferta este tot mai bogată, iar cererea tot mai slabă. Un alt motiv este dat de faptul că foarte mulţi dezvoltatori imobiliari au luat decizia să nu mai vândă şi să închirieze apartamente noi, cu dotări moderne, la preţuri fără concurenţă. Iar asta i-a determinat automat şi pe proprietarii de apartamente vechi să scadă preţurile“, ne-a spus Bogdan Gicu, preşedintele Uniunii Naţionale a Agenţilor Imobiliare, filiala Sibiu. 

Nu vor creşte nici la toamnă

Obişnuiţi cu o „explozie“ a preţurilor, înainte de începerea anului universitari, agenţii imobiliari din Sibiu spun că anul acesta va fi o excepţie, şi din acest punct de vedere. „ În fiecare an, toamna exista o fluctuaţie a preţurilor, era o goană după apartamente, din partea elevilor şi studenţilor. Anul acesta însă, după cum se văd lucrurile, preţurile nu vor mai creşte“, a spus Sergiu Dordea, director general al Agenţiei „Intermed Casa“.

Preţuri bune

În momentul de faţă, spun specialiştii, o garsonieră în Sibiu se închiriază cu o sumă care variază între 100 şi 130 de euro, în funcţie de zonă şi de dotări, iar un apartament cu două camere, confort I, mobilat şi utilat,  costă între 150 şi 180 de euro, în blocurile vechi şi aproximativ 200 de euro, în cele noi. Diferenţa nu este prea mare nici pentru apartamentele cu trei camere, care pot ajunge până la 250 de euro, iar cele cu patru camere se închiriază cu maxim 300 de euro. Acestea din urmă sunt însă mult mai puţin căutate de clienţi, spun agenţii imobiliari, datorită întreţinerii şi taxelor foarte mari.

Mai puţine agenţii imobiliare
Apărute ca ciupercile după ploaie între 2006 şi 2009, şi agenţiile imobiliare sibiene au început să dispară în ultima perioadă. Potrivit lui Bogdan Gicu, din cele aproximativ 140-150 de agenţii, mai există cel mult 30, acesta fiind din categoria celor cu un portofoliu bogat şi cu servicii de calitate. „Clientela fiind foarte subţire, se merge mult pe recomandări, cei care vor să apeleze la o agenţie se interesează care este cea mai bună, a completat acesta. 

Pentru ultimele noutaţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite