Sibiu: Chioşcurile de ziare vor avea un nou aspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chioşcurile de ziare din municipiul Sibiu vor începe să aibă un aspect uniform şi în concordanţă cu arhitectura oraşului.

Primul pas a fost făcut în această săptămână, pe zece noiembrie având loc o licitaţie pentru închirierea domeniului public în vederea amplasrii chioşcurilor de distribuţie a presei. Au fost astfel scoase la licitaţie primele cinci terenuri cu această destinaţie care se vor supune noului regim.

Cele cinci terenuri sunt situate în Piaţa Gării, Şoseaua Alba Iulia, strada Haţegului, strada Gheorghe Ţiţeica şi strada Ludoş. „Încercăm în acest fel să ordonăm aspectul oraşului şi din acest punct de vedere şi de aceea am impus prin hotărâre de Consiliul Local aspectul acestor chioşcuri pentru distribuţia presei. Pe măsură ce alte spaţii se vor elibera, în urma ajungerii la termen a vechilor contracte, vom scoate noi spaţii la licitaţie”, a declarat primarul Klaus Iohannis.

Aceste chioşcuri vor putea fi folosite pentru distribuţia de presă şi pentru vânzarea de băuturi răcoritoare, produse din tutun, îngheţată preambalată, tichete de parcare şi bilete Tursib. În cadrul procedurii de licitaţie preţurile de adjudecare au fost situate între 49 lei/metru pătrat/lună şi 230 lei/metru pătrat/lună.

Un număr de trei firme au prezentat oferte pentru cele cinci locaţii, toate fiind adjudecate în cadrul procedurii. Firmele care au adjudecat aceste terenuri vor putea amplasa chioşcuri de dimensiune 3 x 3 metri, cu înălţime minimă de 2 metri, confecţionate din tâmplărie cu profil din aluminiu şi geam termoizolant, fiind exclusă folosirea tâmplăriei PVC.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite