Chinezii vor să fabrice maşini electrice la Mârşa, în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizita a avut loc în cadrul unui program bilateral româno-chinez
Vizita a avut loc în cadrul unui program bilateral româno-chinez

După ce capitala judeţului a dezvoltat o zonă industrială în care deja activează cu succes mai multe companii de renume european şi chiar mondial, o altă regiune din Sibiu are şanse mari să devină un pol de atracţie al investiţiilor străine.

CITIŢI ŞI:

Doctorii cu care Sibiul se mândreşte. Spune cine este cel mai bun medic din oraş!

Se repară scările de pe Dealului, Moldovei şi cele din Parcul Tineretului

Poziţionat aproape în centrul ţării şi în apropiere de un aeroport modern şi viitoarea autostradă Deva – Orăştie – Sibiu – Piteşti, Avrigul pare să fie pe placul firmelor din China, care încearcă să intre pe piaţa europeană, prin intermediul României.

Primarul oraşului Avrig, Arnold Klingeis, a prezentat luna trecută oferta sa pentru primirea investitorilor chinezi precum şi proiectul pilot de amplasare şi construire a unui bioreactor pe biomasă la Avrig, care funcţioneză pe baza procesării deşeurilor biodegradabile şi are ca rezultat producerea de biogaz şi biocombustibili.

„Proiectul ar urma să devină viabil în minim 5 ani de zile. Investiţia s-ar ridica undeva la 50 de milioane de euro. Totul depinde de cât de mare va fi acest reactor”, spune primarul Avrigului.

Mârşa, paradisul investiţiilor îndrăzneţe

Astfel s-au identificat două posibile oraşe din China, care şi-au exprimat disponibilitatea de a găzdui în contrapartidă amplasarea unui bioreactor. „S-au stabilit şi s-au semnat declaraţii de intenţie pentru înfrăţire şi cooperare între Primăria oraşului Avrig şi municipalitatea oraşului Guangyuan din provincia Sichuan, precum şi cu municipalitatea oraşului Erdos din provincia Mongolia Interioară”, spune primarul Arnold Klingeis.

Din provincia Sichuan este vorba de câţiva producători de maşini electrice, cu care de altfel oficialii din Avrig se vor vedea luni şi marţi în cadrul unui simpozion româno – chinez, care are loc în Capitală.

„Sunt câteva firme cu care am discutat în China, iar acum ne aşezăm la masă cu ele la Bucureşti. Ar fi vorba de investiţii care să fie amplasate pe un teren de peste 40 de hectare la fosta platformă Mecanica Mârşa”, a explicat Maria Şinca, reprezentant al administraţiei locale din Avrig.

În acelaşi timp s-au stabilit intenţii concrete de atragere a unor investiţii pentru producerea şi livrarea de echipamente solare şi de iluminat inteligent. „Este vorba de o companie de renume internaţional din oraşul Baoding, provincia Hebei”, a mai spus primarul Arnold Klingeis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite