Sibiu: Proiectul Centrului pentru patrimoniu, prezentat public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Proiectul Centrului pentru patrimoniu, prezentat public
Sibiu: Proiectul Centrului pentru patrimoniu, prezentat public

Lucrările la cel mai modern Centru de conservare şi restaurare a patrimoniului etnografic  din România vor fi finalizate la începutul anului 2011.

Reprezentanţii Muzeului “Astra” au prezentat publicului sibian proiectul “Conservarea şi restaurarea patrimoniului etnografic din Muzeul în aer liber - Dumbrava Sibiului”, unul dintre cele mai importante proiecte demarcate de instituţia sibiană.
Potrivit arhitecţilor  Vladimir Grigorov şi Silviu Popa, clădirea va avea o suprafaţă desfăşurată de 3200 de metri pătraţi, structura clădirii va fi din beton prefabricat, iar pereţii exteriori din BCA de 30 de cm. În plus, spaţiile de depozitare nu vor necesita încălzire pe timpul iernii, iar temperatura din depozite va fi menţinută la 20 de grade celsius, proiectul climatului fiind realizat în parteneriat cu o echipă de specialişti de la Muzeul Naţional din Danemarca.
Licitaţia pentru executarea lucrărilor a fost câştigată de firma CONA, urmând ca lucrările să fie finalizate până la începutul anului 2011.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite