Centrul istoric al Sibiului a răsunat a poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare recital în parte a atras ropote de aplauze
Fiecare recital în parte a atras ropote de aplauze

Primul „ Expres de poezie pe stradă“  a scos din casă peste 40 de sibieni, dornici să asculte şi să recite poezii.

CITIŢI ŞI:

Concurs de poezie în stradă la Sibiu

Pe o vreme frumoasă, de toamnă însorită, zeci de tineri sibieni, şi nu numai, au ieşit în centrul istoric al oraşului, pentru a recita versuri, în cadrul primului „Expres de Poezie pe stradă”.

Poeziile lui Mihai Eminescu, dar şi „Sunt cel mai frumos din oraşul acesta“ , poezia bine cunoscută a lui Radu Stanca, au fost cele mai des recitate de participanţi, spre deliciul spectatorilor, dar şi aL membrilor juriului, din Cenaclul de la Păltiniş.

Mulţi dintre cei care au avut curajul să recite versuri în stradă au venit cu propriile lor poezii, în încercarea de a fermeca juriul.

Expresul de poezie


„Mi s-a părut o idee extraordinară să vin să recit în stradă poezii. Eu am venit cu o creaţie proprie, dar am văzut că sunt mulţi participanţi care au recitat poezii cunoscute, ale poetilor autohtoni”, spune unul dintre participanţii la eveniment.

„Expres de poezie pe stradă“ aflat la prima ediţie, şi-a propus promovarea poeziei şi a „altui motiv de a scoate oamenii în stradă“, după cum au afirmat organizatorii.

„Am vrut să aducem şi noi un aport de cultură oraşului care şi-a cîâştigat titlul de Capitală Culturală Europeană şi suntem plăcut surprinţşi că am avut atâta succes. Suntem extrem de fericiţi că s-auînscris un număr atât de mare de participanţi. E un concurs de recitat poezii, iar creaţia proprie cea mai bună va fi răsplătită cu premiul sprecial al Cenaclului de la Păltiniş”, spune Valentin Leacu, organizator al evenimentului.

Concurenţii au fost răsplătiţi şi cu premii în bani.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite