Centrul de închiriere a bicicletelor se închide în perioada sezonului rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de închiriere de biciclete “I velo”, deschis în Sibiu la sfârșitul lunii iunie, îşi suspendă activitatea până la primăvară.

Centrul realizat de Raiffeisen Bank împreună cu Asociaţia Green Revolution şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu a pus la dispoziţia sibienilor şi turiştilor un număr de 100 de biciclete pe care le-au putut închiria pentru o plimbare în oraş.

Proiectul s-a bucurat de succes în Sibiu. Bicicletele au fost închiriate de aproximativ 5.000 de ori în cele trei luni şi jumătate de funcţionare a centrului de închirieri. Fiecare utilizator a petrecut în medie 2 ore pe bicicletă, ceea ce înseamnă peste 10.000 de ore de mers pe bicicletă în total.

Iniţiatorii proiectului şi-au manifestat dorinţa de a redeschide centrul de închirieri în primăvara anului viitor, imediat ce temperaturile de afară vor permite acest lucru. Municipalitatea va continua să sprijine acest proiect care s-a dovedit a fi important pentru sibieni şi pentru oaspeţii oraşului, încurajând astfel bicicleta ca un mijloc de transport alternativ mai sănătos şi mai ecologic.

Bicicliştii au acum la dispoziţie aproximativ 55 de kilometri de pistă în Sibiu. În anul 2012 au fost marcaţi aproximativ 12 km de pistă pe străzile reparate sau reabilitate. Creearea de piste va continua şi în următorii ani, pe măsură ce străzile sunt reabilitate şi acolo unde lăţimea străzii permite.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite