Centru de asistență medicală pentru săracii Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Trei asistenți medicali comunitari și un mediator sanitar rrom lucrează în cadrul primului centru de asistență medicală comunitară din Sibiu, centru care se adresează celor din familiile sărace.

Centrul de la Sibiu face parte din cele 10 unități pilot deschise în țară, într-un proiect finanțat cu fonduri europene. 

”Obiectivul proiectulului este acela de a asigura accesul la servicii de asistenţă medicală comunitară prin înfiinţarea, dotarea şi punerea în funcţiune a unui Centru pilot de asistenţă medicală comunitară, pentru o perioadă de 3 ani.

Beneficiarii acestuia sunt persoanele singure/familiile vulnerabile, aflate în următoarele situaţii: nivel economic sub pragul sărăciei, şomaj, nivel educaţional scăzut, dizabilităţi, boli cronice, boli în fază terminală (tratamente paleative), graviditate, familii monoparentale, risc de excluziune socială. Persoanele care fac parte din aceste categorii pot apela numărul de telefon 0269/208.800, interior 961, îşi pot lăsa datele de contact şi adresa, iar un asistent medical îi va vizita la domiciliu”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

Centrul funcţionează în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială, la sediul vechi al Primăriei Municipiului Sibiu, B-dul Victoriei nr.1-3, cam. 6.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite