Sibiu: Sibiul, lider detaşat la exporturi în regiunea Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Sibiul, lider detaşat la exporturi în regiunea Centru
Sibiu: Sibiul, lider detaşat la exporturi în regiunea Centru

Judeţul Sibiu a înregistrat cea mai ridicată valoare din Regiunea Centru a exporturilor de mărfuri, în primele cinci luni ale anului.

Locul fruntaş reiese dintr-o comunicare făcută de pe urma unui studiu realizat de către Direcţia Regională de Statistică Alba. Regiunea Centru, din care fac parte judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, a realizat, conform raportului făcut de Direcţia Regională de Statistică Alba, între lunile ianuarie şi mai ale acestui an, exporturi de mărfuri în valoare de peste 1,3 miliarde de euro, reprezentând 12,1la sută din totalul exporturilor României. „Conform acestor date cea mai ridicată valoare a fost înregistrată de Sibiu, cu peste 417 milioane de euro, cu o pondere de 31,3 la sută, iar cea mai mică de judeţul Harghita, cu peste 82 de milioane de euro, având astfel o pondere din totalul exporturilor din Regiunea Centru de 6,2 la sută. Poziţia a doua este ocupată de Braşov, cu 27,5 la sută, urmat de judeţul Mureş, cu 14,5 la sută, de Alba, cu 13,4 la sută, respectiv de judeţul Covasna, cu 7,2 la sută” se arată în comnunicatul emis de către Direcţia Regională de Statistică Alba. Peste un sfert din totalul exporturilor din regiune au fost din grupa maşini, aparate şi echipamente electrice, urmând apoi cu peste 19 la sută textilele şi articolele din textile.

Sub Braşov la importuri

În ceea ce priveşte importurile de mărfuri ale judeţelor din aceeiaşi regiune Centru, acestea au fost realizate în preponderenţă în judeţele Braşov, care conduce în top cu 31,4 la sută, judeţul Sibiu fiind pe locul doi cu 29,4 la sută.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite