Sibiu: Centru modern de asistenţă pentru vârstnici la Agnita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Centru modern de asistenţă pentru vârstnici la Agnita
Sibiu: Centru modern de asistenţă pentru vârstnici la Agnita

Primăria din Agnita a investit aproape 250.000 de euro pentru restaurarea şi modernizarea amenajarea unui imobil ce este de azi la dispoziţia vârstnicilor.

Persoanele vârstnice din Agnita, au de azi la dispoziţie singurul loc din judeţ şi printre puţinele din ţară care oferă persoanelor vârstnice un centru doar al lor, ultradotat, în care să-şi petreacă timpul într-un mod plăcut, alături de copii, nepoţi sau voluntari, în care să redobândească bucuria de a fi folositori prin servicii de acompaniament, în care să regăsească bucuria de a trăi. Banii investiţi în centrul de asistenţă pentru vârstnici provin dintr-o finanţare din partea Uniunii Europene. Mai exact administraţia locală a transformat o clădire veche, depăşită moral, în care funcţiona Serviciul Public de Asistenţă Socială, într-un edificiu complet renovat, destinat persoanelor vârstnice din oraş. Astfel peste 2.500 de beneficiari ai programului dispun acum de o sală dotată cu aparate de fitness, sală pentru audiţii şi vizionări, sală în care pot practica diferite jocuri (şah, table, cărţi), o bucătărie imensă. De asemenea, au la dispoziţie un asistent geriatric, pentru consult medical gratuit, dar şi un microbuz cu care se pot deplasa în excursii. „Persoanele vârtsnice vor beneficia aici de consult medical gratuit, din partea unor cadru medicale specializate, şi vor fi angrenate în diferite activităţi de socializare, având de partea lor sprijinul instituţiilor publice locale” a explicat primarul din Agnita, Radu Curcean.

Activităţi complexe

La nivelul grupurilor ţintă, 136 persoane vârstnice nedependente din oraşul Agnita vor fi reabilitate şi reinserate social, iar alte 50 de persoane vârstnice vor deveni voluntari pentru servicii sociale de suport şi acompaniament. Persoanele semidependente din grupul ţintă de 45 de persoane vor primi o vizită săptămânal din partea grupurilor de sprijin, iar persoanele dependente vor primi două vizite pe săptămână şi vor beneficia de servicii de îngrijire paleativă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite