Centrele de informare turistică luate cu asalt de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile realizate de Centrele de informare pentru Turişti din Sibiu arătă că numărul de turişti care au solicitat informaţii crescut de la o lună la alta în perioada iunie – august.

CITIŢI ŞI:

Cresc încasările din taxa hotelieră la Sibiu

Sibiul participă la două târguri de turism

A scăzut numărul de turişti la Sibiu. Nemţii şi austriecii domină piaţa

Reprezentanţii Primăriei Sibiu spun că pentru a avea un instrument propriu de estimare a numărului de turişti, au conceput câteva chestionare pe care angajaţii centrelor de informaţii ale primăriei le-au oferit celor care le-au trecut pragul. „Informaţiile obţinute le-am interpretat şi am obţinut o imagine destul de realistă cu privire la tendinţa de dezvoltare a turismului, precum şi un profil al turistului care vizitează oraşul nostru” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Creştere constantă
În ceea ce priveşte numărul turiştilor veniţi în centrele de informare, acesta a crescut constant: în luna iunie, în cele trei CIT-uri au intrat peste 5.400 de turişti, în luna iulie numărul acestora a crescut la 7.900, iar în luna august a depăşit cifra 10.000. În decursul celor trei luni cei mai mulţi turişti au solicitat informaţii de la CIT-ul situat în sediul Primăriei Sibiu (11.958 de persoane) şi în CIT-ul de la Aeroport (11.297 de persoane).

Prezenţa redusă a turiştilor care solicită informaţii de la CIT Gară (120 de persoane) este motivată de numărul mic de turişti care aleg ca mijloc de transport trenul.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite