Sibiu: Centrala termică de pe Mirăslău, în vizorul autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Centrala termică de pe Mirăslău, în vizorul autorităţilor
Sibiu: Centrala termică de pe Mirăslău, în vizorul autorităţilor

Reprezentanţii DSP Sibiu şi ai Primăriei Sibiu se prefac că de abia acum au aflat de situaţia problematică a centralelor termice care au ajuns focare de infecţie.

Săptămâna trecută, ziarul nostru a prezentat situaţia centralei termice CT 15 care a devenit focar de infecţie. În urma acestui articol, autorităţile locale s-au sesizat şi au făcut o inspecţie în cursul zilei de ieri pe strada Mirăslău. Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică au constatat că mizeria strânsă de-a lungul timpului pune în pericol sănătatea locuitorilor din cartier, care sunt astfel predispuşi la contactarea unei forme de hepatită sau a unor afecţiuni dermatologice. Astfel, municipalitatea a primit din partea DSP o solicitare de a rezolva această situaţie cât mai curând.

„Reprezentanţii serviciilor specializate din cadrul Primăriei Sibiu s-au deplasat la faţa locului şi au constatat condiţiile insalubre din interiorul centralei. În urma constatării, proprietarii au fost somaţi să cureţe şi să igienizeze locul, până luni, 24 august, în caz contrar inspectorii primăriei vor trece la sancţionarea acestora. Mai mult, Poliţia Comunitară a intensificat patrulele în această zonă pentru a preveni aruncarea gunoaielor în centrală, dar şi pentru a împedica persoanele fără adăpost să mai folosească acest spaţiu ca loc de refugiu“, a precizat Daniela Costa, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite