Sibienii sunt invitaţi începând de astăzi pe o pârtie nouă de schi, lângă Păltiniş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă pârtia Onceşti, sibienii vor avea de acum încolo încă o variantă ca să schieze.
Pe lângă pârtia Onceşti, sibienii vor avea de acum încolo încă o variantă ca să schieze.

Complex Arena Platoş este primul resort de schi şi snowboarding din România, ridicat din temelii după standarele din Austria. După câteva întârzâieri sibienii sunt în sfârşit aşteptaţi să schieze aici începând de astăzi.

CITIŢI ŞI:

Sărbători fără zăpadă la Sibiu

Ice Hotel si-a deschis porţile pentru turişti, la Bâlea Lac (GALERIE FOTO)

Unde putem schia iarna aceasta

Deocamdată se poate schia fără probleme pe una din cele trei pârtii majore, în lungime totală de aproximativ 700 de metri. De asemenea, funcionează şi instalaţia de teleschi, care poate deservi 1200 de oameni pe oră.

Complex Arena Platoş este rezultatul muncii şi investiţiei a doi buni prieteni: Andy Fazekaş – multiplu campion naţional la snowboarding şi Martin Freinademetz – celebru parcticant al sporturilor extreme şi multiplu campion internaţional, sportiv austriac dar stabilit în Sibiu.

„Complexul va avea trei pârtii de schi, fiecare de câte 700 de metri plus o pârtie de 250 de metri pentru copii şi începători. Complexul se adresează familiei, copiilor şi începătorilor. Vom deschide şi prima şcoală profesionistă de schi şi snowboarding, în care voi preda atât eu cât şi Martin Freinademetz”, spune Andy Fazekas.

Lac construit în vârf de munte
Pentru a nu depinde în totalitate de capriciile vremii şi pentru a asigura un confort sporit turiştilor, Complex Arena Platoş este dotat cu sisteme de producere a zăpezii de ultimă generaţie. Tunurile de zăpadă vor fi alimentate de un lac de acumulare artificial, construit anul acesta. „Lacul are 20.000 de metri cubi, foarte mare, şi este primul lac cu folie din România, construit pentru alimentarea sistemului de producere a zăpezii. Folia a fost adusă din Austria şi este una specială pentru astfel de lacuri de acumulare. De fapt, tot lacula  fost construit de o companie din Austria care de 50 de ani numai cu asta se ocupă”, mai spune Andy Fazekas.

300 de locuri de parcare
Complex Arena Platoş se află chiar la intrarea în staţiune, la doar câţiva metri de plăcuţa care anunţă intrarea în localitate. Aici a fost deja amenajată o parcare modernă, ce poate găzdui 300 de maşini. O dată ajunşi aici turiştii vor putea plăti o singură dată, urmând a fi implementat un sistem de bilete bazat pe cartele magnetice. Copiii cu vârste de până la şase ani vor beneficia de gratuitate iar cei cu vârstele cuprinse între 6 - 12 ani şi pensionarii vor avea reduceri însemnate. Telescaunul va avea o capacitate de 5.000 de persoane pe oră.

Snow Park de 600 de metri
Iubitorii sporturilor extreme de iarnă vor avea parte de o surpriză. La Păltiniş, în cadrul Complex Arena Platoş va fi amenajat un parc pentru snow-boarderi de 600 de metri lungime. Parcul va avea toate dotările necesare pentru elemente de free-style şi va găzdui începând cu anul viitor chiar competiţii naţionale şi internaţionale. Pentru început, câştigători ai Cupei Mondiale de snowboard se vor afla aici undeva în luna februarie a anului viitor, pentru a participa la o primă competiţie de acet gen pe care Andy Fazekas şi Martin Freinademetz o vor organiza.

World Snowboard Day la Arena Platoş - Poiana Poplăcii
World Snowboard Day la Arena Platoş - Poiana Poplăcii
World Snowboard Day la Arena Platoş - Poiana Poplăcii
World Snowboard Day la Arena Platoş - Poiana Poplăcii

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite