Cel mai mare festival de modă al anului începe astăzi la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiul devine, timp de 6 zile, capitala nationala a modei
Sibiul devine, timp de 6 zile, capitala nationala a modei

Timp de aproape o săptămână, între 26 iunie şi 1 iulie, Sibiul se transformă în capitala modei. Urbea de pe Cibin găzduieşte cea de-a cincea ediţie a Feeric Fashion Days, evenimet care le aduce sibienilor prezentări de moda, expoziții, workshopuri, seminarii în spații extrem de spectaculoase.

Miercuri, 27 iunie, de la ora 13:00, pe drumul dintre Sibiu și Rășinari va avea loc o prezentare de modă vizibilă din tramvai. Modelele îmbrăcate de Bianca Pop vor prezenta creațiile acesteia la marginea lizierei, spectatorii putând să observe colecția din cele două vagoane de tramvai ce se vor deplasa înspre Răşinari. Tot miercuri, la ora 19:00, Antonia Giurgiu prezintă ultima sa colecție în Palatul Brukenthal din Avrig, prezentarea de modă fiind urmată de un garden cocktail.

Joi, 28 iunie, Lucian Rusu își va prezenta ultima sa colecție pe strada Cetății, de la ora 19:00, într-un decor provocator pentru scenografi. Modelele vor prezenta colecția pe pasarela Turnului Dulgherilor.

Defilare în depozitul de făină

Vineri, 29 iunie, e prima zi de gală. La ora 15:00, în depozitul de făină al companiei Boromir, Natalia Vasiliev va pune în scenă o nouă prezentare de modă uimitoare. Apoi, la ora 20:00, în Piața Mică va avea loc prima parte a Galei Feeric, pe pasarela suspendată paralelă cu Podul Minciunilor. „În prima seară de gală sibienii vor putea vedea colecții aparținând designerilor  Ana Maria Galan (SPANIA), Maria Simion, Anca & Silvia Negulescu, Maura Revuelta (SPANIA), Sandra Chira, Ioana Ciolacu, Sandra Galan, Astrid Țârlea -  Donatella sau Il Passo”, spune Mitichi, organizatorul celui mai mare festival de modă din țară.

Adina Buzatu îşi prezintă colecţia la Primăria Sibiu

Penultima zi de festival debutează cu prezentarea colecției Ritei Mureșan, în Sala Oglinzilor din clădirea Forumului Democrat al Germanilor din România, de la ora 17:00. De la ora 18:00, Adina Buzatu prezintă sibienilor ultimele sale creații în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, iar de la ora 21:00, în Piața Mică, are loc a doua parte a Galei Feeric. Înaintea galei, pe scena din Piața Mică vor urca cei de la HI-Q. „În cea de-a doua seară de gală, pe pasarela suspendată vom putea vedea creațiile designerilor Adina Buzatu, Samir Abou-Suede & Birte Weiner(GERMANIA), Erika Lopez (SPANIA), Agnes Toma, Rhea Costa, Natalia Vasiliev, Simona Semen – Donatella, Il Passo”, mai spune Mitichi.
Cea de-a cincea ediție a Feeric Fashion Days se încheie în 1 iulie, cu un dineu la Gura Râului, la Tărâmul Mândrului.

Expoziţii inedite

Feeric Fashion Days debutează cu o expoziție de fotografie de modă expusă pe cuburi translucide, iluminate din interior, în Piața Mare. Expoziția este realizată de Oltin Dogaru, Mike Weis (Germania), Andreea Retinschi și conține multe imagini ce au apărut în ultima ediție a „M” Calendar.  Tot în cadrul evenimentului, joi, 28 iunie, în Piața Mică va fi vernisată expoziția foto Fashionation, o colecție de fotografii realizate în stradă, care surprind în cel mai onest mod posibil modul în care oamenii abordează îmbrăcămintea în viața de zi cu zi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite