Cei mai renumiţi fierari fac demonstraţii în Muzeul din Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre sfârşitul acestei săptămâni, cei mai mari meşteri fierari din Mărginimea Sibiului se întâlnesc în muzeul din Dumbrava.

CITEŞTE ŞI:

Meşterii populari au ajuns în Dumbrava Sibiului

Meşterii constructori au arătat meserie la Sibiu

Complexul Naţional Muzeal Astra, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti organizează săptămâna aceasta la Sibiu, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Dumbrava Sibiului, demonstraţii de fierărie tradiţională făcute fie de studenţi fie de meşteri adevăraţi. În perioada 17-20 august, începând cu orele 10.00, atelierele vor fi susţinute de studenţii Facultăţii de arhitectură, iar în 21-22 august li se vor alătura cei mai renumiţi fierari din zona Sibiului. În total, zece meşteri fierari au promis că îşi vor arăta tehnicile în muzeu zilele acestea.

Mergeţi să-i vedeţi

“Într-o perioadă în care, aşa cum se întâmplă în fiecare an, Muzeul ASTRA promovează meşteşugurile artistice tradiţionale, oferind, prin intermediul celor mai talentaţi copii din ţară, demonstraţii practice din cele mai reprezentative meşteşuguri româneşti, atelierul de fierărie tradiţională vine să completeze cum nu se poate mai bine oferta educaţională a acestei veri”, spune Ovidiu Baron, purtătorul de cuvânt al muzeului sibian. Întâlnirea fierarilor din Dumbrava Sibiului va oferi tuturor celor interesaţi prilejul de a vedea pe viu demonstraţii autentice de măiestrie. Acestea vor începe, în fiecare zi, la orele 10.00, şi vor fi completate de o expoziţie de feronerie. Demonstraţiile se vor desfăşura în zona fierăriilor Măneşti - Fundu Moldovei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite