Cei mai mulţi cerşetori din Mediaş sunt veniţi din alte oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva Adevarul
Foto arhiva Adevarul

În vederea eradicării fenomenului cerşetoriei, în perioada iunie - decembrie 2010, Primăria Mediaş a desfăşurat Campania „NU le oferi bani! CERŞETORII câştigă mai mult decât tine!“

CITEŞTE ŞI:

Mediaşul are 57 de cupluri de aur

Cristi Pustai: „Eric a susţinut probe de joc la Mediaş înainte de semna“

În acest sens, s-au constituit mai multe echipe alcătuite din angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş, Poliţiei de Proximitate, Jandarmeriei şi Poliţiei Comunitare, care au descins în punctele cheie din municipiul Mediaş, identificând astfel copii, persoane adulte, vârstnice sau cu handicap care apelau la mila publicului.

Au fost identificate 26 persoane adulte, din care 12 persoane din Mediaş, iar 14 persoane din alte localităţi - Brăila, Şaroşu pe Târnave, Brateiu, Popeni (judeţul Sălaj), Bahnea,  Ungheni, Vânători  (judeţul Mureş). De asemenea, au fost identificaţi 11 minori, din care 5 din Mediaş, iar 6 din alte localităţi.

Specialiştii Direcţiei de Asistenţă Socială au oferit servicii sociale primare, stabilind pentru fiecare caz în parte, paşii demersurilor investigative în vederea întocmirii planurilor de intervenţie pliate pe problemele socio-familiale ale fiecăruia. De asemenea, persoanele depistate practicând cerşetoria au fost consiliate pentru  a beneficia de toate serviciile şi prestaţiile sociale stabilite de lege. Totodată, pentru copiii identificaţi cerşind, s-a luat legătura cu părinţii, cu  şcoala acolo unde a  fost necesar, s-au  elaborat  planuri de servicii adecvate, în vederea eradicării acestui fenomen nedorit în municipiul Mediaş. Totodată, pentru persoanele cu domiciliul în alte localităţi s-a luat legătura cu  Administraţia  Publică Locală,  pentru a prelua aceste cazuri şi a-şi da concursul în elucidarea lor.

„Campania pe care am iniţiat-o în municipiul Mediaş pentru a stopa fenomenul cerşetoriei  va continua şi în 2011. Vom încerca să descurajăm acest fenomen ilegal, prin acţiunile pe care le vom organiza împreună cu toate instituţiile abilitate“, a declarat viceprimarul Floarea Taropa.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite