Ce spun psihologii despre criminalul cu webcam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desele certuri, completate de vestea că tânăra este însărcinată cu un alt bărbat l-au determinat pe Dorel Marcu, tânărul de 21 de ani din Copşa Mică, să îşi ucidă soţia. Gestul, care i-a îngrozit pe apropiaţii celor doi,este catalogat de psihologi drept o „disfuncţionalitate“

CITIŢI ŞI

Dorel,criminalul online

Tatăl criminalului cu webcam: „Viorela îi spusese că e însărcinată cu altcineva“

Familia criminalului din Copşa Mică este încă în stare de şoc, după crima teribilă. Cu toţii stiau că, în ciuda celor cinci ani de relaţie, povestea  tinerilor era presărată cu dese certuri, însă fetiţa lor în vârstă de trei ani, Ana-Maria, i-a determinat să rămână împreună până acum.

Presiunea certurilor, dar şi vestea că bebeluşul căruia Viorela urma să îi dea naştere peste patru luni nu este al lui, se pare că i-au luat minţile şi l-au determinat să comită oribila faptă. „Ei stăteau acolo cu mamam şi sora Viorelei.Au fost atâtea cazuri în care ele îl scoteau afară din casă, îl ţineau la uşă, îl băteauToate supărările şi bătăile acelor femei, dar mai ales că i-a spus că bebeluşul ce urma să se nască nu era al lui, l-au condus la gestul acesta“, a spus, în apărarea fiului său, Doru Marcu.

Gestul ucigaşului pare să fi venit în urma unei  căderi psihice. Cel puţin, asta cred specialiştii, care cataloghează crima oribila ca pe o disfuncţionalitate. „Gestul tânărului poate reprezenta manifestarea unui dezechilibru psiho-emoţional, poate fi simptomul unei tulburări psihice, o crimă făcută din gelozie, care marchează o disfuncţionalitate. Explicaţiile psihologice pentru gestul făcut pot fi multiple, rămâne de stabilit dacă a avut discernământ în momentul săvârşirii faptei“, spune Aniela Minu, psiholog clinician şi psihoterapeut.

Părinţii criminalului speră ca fiul lor să fie judecat în ţară, pentru că, spun ei, nu îşi pot permite financiar, să ajungă în Spania.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite