Ce noutăţi aduce recensământul din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recensământul populaţiei şi locuinţelor va avea loc în luna octombrie
Recensământul populaţiei şi locuinţelor va avea loc în luna octombrie

Recensământul naţional al populaţiei şi locuinţelor va avea loc şi la Sibiu în perioada 20-31 octombrie şi aduce o serie de noutăţi, potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu (DJSS), Liviu Boloş.

CITIŢI ŞI:

Valoarea salariilor restante ale profesorilor Liceului de Artă depăşeşte 500.000 de lei

Fonduri suplimentare pe programul de ortopedie, la Sibiu. Se vor cumpăra aproximativ 200 de proteze

Târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti la Sibiu Shopping Mall

Astfel, chestionarul pregătit pentru sibieni va cuprinde, pentru prima dată şi întrebări care indică gradul de confort. Cetăţeanul va fi chestionat despre suprafaţa totală a locuinţei, a bucătăriei şi a băii. Chestionarul cuprinde întrebări şi privind alimentarea cu apă, canalizare, reabilitarea termică a clădirii, geamuri termopane sau amplasarea toaletei, în casă sau în curte.
„Toate acestea sunt aspecte necesare pentru stabilirea gradului de confort al populaţiei şi sunt cerute prin reglementările Comisiei Europene”, a declarat directorul DJS Sibiu, Liviu Boloş.
De asemenea, recenzorul va cere date despre toate persoanele din locuinţă, persoane plecate temporar sau pentru o perioadă îndelungată de la domiciliu. Pentru persoanele plecate din ţară, va fi aplicat un chestionar special, potrivit aceleiaşi surse.
În ceea ce priveşte recenzarea studenţilor, aceştia vor fi înregistraţi şi acasă, pe baza condul numeric personal, în localitatea de domiciliu, şi în localitatea unde urmează cursurile unei facultăţi.
Elevii vor fi înregistraţi doar în locuinţa părinţilor, chiar dacă urmează cursurile unei şcoli din altă localitate.
„Persoanele care lucrează în alt judeţ sau în altă localitate decât cea de domiciliu sunt rugate să lase datele la rude, vecini sau membrii de familie din localitate. Recenzorul va lăsa un număr de telefon la care va putea fi contactat”, a explicat Boloş.
În judeţul Sibiu, peste 2.000 de persoane sunt  implicate în organizarea şi realizarea recensământului. Dintre acestea, 1. 863 sunt recenzori (persoane care vor aplica chestionarele în locuinţele sibienilor).
Sibienii care refuză să răspundă la întrebări sau oferă date false, riscă amenzi cuprinse între 1.500 şi 4.500 de lei, potrivit legii.

Vor fi trei întrebări la care sibienii au opţiunea de a nu răspunde. Este vorba despre cele privind etnia, limba maternă şi religia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite