Ce Valentine’s? Muzeul Astra sărbătoreşte Dragobetele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Naţional Muzeal Astra n-a auzit de Sărbătoarea Sfântului Valentin şi alte sărbători importate de peste mări şi ţări. Dragobetele este mult mai frumos, spun muzeografii sibieni, motiv pentru care au şi pregătit o serie de evenimente speciale.

CITEŞTE ŞI:

Calendarul evenimentelor şi expoziţiilor de la CNM Astra în luna februarie

„Încă din vremuri străvechi, Dragobetele este sărbătoarea dragostei la români. Fiu al Babei Dochia, Dragobetele este celebrat pe 24 februarie, această zi reprezentând începutul primăverii, ziua când natura se trezeşte, se reînnoiește, păsările îşi caută cuiburi, iar omul participă la bucuria naturii. Conform tradiţiei, de Dragobete băieţii şi fetele trebuie să glumească, să respecte sărbătoarea, pentru a fi îndrăgostiţi tot timpul anului”, explică muzeograful Raluca Andrei.

Tocmai pentru a celebra momentul instituţia a pregătit o serie de recitaluri de poezie, muzică şi teatru oferite de către actori ai Teatrului Naţional “Radu Stanca”, elevi ai Liceului de Artă, în colaborare cu Asociaţia „Sibiul European”, şi elevi ai Cercului de Tradiţii şi Obiceiuri Populare din Mărginimea Sibiului. Toate vor avea loc în centrul Sibiului, în Piaţa Mică, de-a lungul zilei româneşti a Îndrăgostiţilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite