Caz şocant la Sibiu. A ajuns la spital tăiat la mână şi a ieşit în sicriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Barsan se roaga acum pentru sufletul fiului sau
Nicolae Barsan se roaga acum pentru sufletul fiului sau

Un tânăr de doar 24 de ani a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde a ajuns după ce s-a tăiat la încheietura mâinii.

Caz şocant la Sibiu, unde o tăietură la încheietura mâinii s-a transformat într-o tragedie. Aurel Bârsan, din localitatea sibiană Agnita, avea doar 24 de ani şi pe 21 august a ajuns la spital de urgenţă, după ce s-a tăiat cu o sticlă. A fost operat, însă după intervenţia chirurgicală a intrat şi comă şi, după alte 3 săptămâni, a murit.

„L-am adus pe data de 21 august la spital, cu o tăietură la mână, nu i-au făcut operaţie în aceeaşi zi, i-au făcut numai a doua zi, l-au lăsat fără analize, nu i-au făcut analize deloc şi i-au făcut anestezia când i-au făcut operaţie prea puternică. După operaţie am întrebat doctoriţa şi a spus că a rămas 5 minute fără ogixen din cauză că s-a gătat tubul de oxigen şi s-a dus în partea cealaltă să aducă, în timpul ăla l-a făcut cu balonul (ventilaţie mecanică, n.r.), că nu a mai avut oxigen. Sigur, asta a dus la comă că până a adus oxigenul s-au blocat plămânii”, povesteşte, sfâşiat de durere, Nicolae Bârsan, tatăl băiatului.

În timpul în care fiul său se zbătea între viaţă şi moarte, tatăl, om simplu, de la ţară, a căutat disperat răspunsuri. „Am stat după 3-4 zile de vorbă cu doctoriţa ce l-a anesteziat şi a spus că dacă se întâmplă ceva s-o bag în judecată. Am vrut să-l mut la Târgu Mureş sau la Cluj şi nu au vrut să ni-l dea pentru că au zis „ce fac ei facem şi noi”. Şi uite ce au făcut, că mi l-au băgat în sicriu pe băiat”, povesteşte îndurerat bărbatul.

Preţul pentru operaţie – bani, brânză şi coniac


Culmea, operaţia care a declanşat tragedia a avut, susţine bărbatul, şi un preţ. „În timpul operaţiei, atunci, i-a adus nişte coniac, nişte brânză, i-a dat nişte bani. I-au luat, că au cerut – au zis că aţele sunt scumpe, că sunt aduse din străinătate”, mai spune Nicolae Bârsan.

Tânărul de 24 de ani era cel mai mic dintre cei trei băieţi ai familiei şi sprijinul cel mai de preţ, fiind cel care rămasese acasă să aibă grijă de părinţi, mama fiind şi bolnavă de inimă.

Reprezentanţii spitalului spun că vor demara o anchetă în acest caz, însă doar după ce Nicolae Bârsan va depune o sesizare, lucru pe care bărbatul spune că urmează să-l facă.

„Acest caz este unul cunoscut la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, sigur este un caz regretabil, ştim că pacientul s-a internat pe secţia de Chirurgie Plastică cu o tăietură la antebraţul drept, ulterior evoluţia sa a fost una nefavorabilă şi a survenit un deces, probabil după ce aparţinătorii vor depune o sesizare se vor analiza toate circumstanţele în care a avut loc acest nefericit eveniment”, spune Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Potrivit certificatului medical constatator al decesului, moartea are drept cauză directă coma iar drept cauză antecedentă encefalopatia hipoxică, ceea ce înseamnă deficit de oxigen la nivelul creierului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, medicul anestezist nu a dorit să comenteze cazul, iar chirurgul care l-a operat pe bărbat este plecat în concediu.

Spital cu probleme


Pe 11 aprilie, la acelaşi spital, o tânără care a avut un accident de motocicletă a fost trimisă acasă cu recomandări, deși avea splina ruptă, iar a doua zi a ajuns la spital cu hemoragie internă și afost operată de urgență. Măsuri dure la spitalul din Sibiu, după ce o fată a fost trimisă acasă cu splina ruptă

În aceeaşi lună un bărbat a murit după ce, însoţit fiind de un brancardier, a căzut pe scările spitalului, s-a lovit la cap, a doua zi a fost trimis acasă fără nicio investigaţie radiologică iar după două zile a intrat în comă şi apoi a murit, medicii stabilind drept cauză a morţii hemoragia cerebrală. VIDEO Pacient mort după ce a căzut pe scările unui spital din Sibiu

Ambele cazuri sunt încă în cercetare la Colegiul Medicilor, iar în cel de-al doilea fac cercetări şi poliţiştii de la Investigaţii Criminale, fiind aşteptate o serie de expertize medico-legale.




Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite