Cavalerii şi domniţele invadează Sibiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vineri se da startul Festivalului Medieval de la Sibiu - Foto:Arhiva
Vineri se da startul Festivalului Medieval de la Sibiu - Foto:Arhiva

Fosta capitală culturală europeană se întoarce în evul mediu, la sfârşitul acestei săptămâni. Zeci de cavaleri şi domniţe invadează centrul oraşului, la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Medieval Cetăţi Transilvane.

Startul se dă vineri, 24 august, când Piaţa Mare se transformă într-un “Iarmaroc Medieval”, unde sunt programate ateliere de arte divinatorii şi ateliere de artă medievală. La ora 21:00, începe tradiţionala paradă a festivalului, pe traseul Biblioteca Astra- parcul Astra – pietonala Nicolae Bălcescu – Piaţa Mare. După paradă, pe scena din Piaţa Mare vor urca ungurii de la Bodo Sarkany, pentru un recital de muzică medievală cu cimpoaie şi tobe, recitalul lor fiind urmat de un super-show pirotehnic al celor de la Crispus. Prima seară de festival se va încheia tot în acorduri de muzică medievală, cu un concert susţinut de nemţii de la Drachenmond.

Cea de-a doua zi de festival, cea de sâmbătă, programează, pe lângă atelierele medievale, lupte cavalereşti dar şi un spectacol de turnir şi dansuri medievale susţinut de Cavalerii din Muhlbach. Pe scena din Piaţa Mare vor mai urca sâmbătă seara cei de la MedioEvo, pentru un concert de muzică medievală, urmaţi de membrii trupei Nosa, care vor susţine un spectacol de dansuri medievale. Seara de sâmbătă se încheie cu un spectacol incendiar cu dans, cascadorii, efecte pirotehnice şi jonglerii cu steaguri susţinut de trupa Artgotica.

Regii menestrelilor se întorc la Sibiu

Corvus Corax, cea mai cunoscută formaţie de muzică medievală din Europa până în America Latină, proclamaţi şi recunoscuţi la unison de fanii din toată lumea ca fiind „Regii Menestrelilor”, se întorc în 2012 la Sibiu şi marchează o nouă premieră pentru un festival medieval românesc – spectacolul de muzică medievală „Cantus Buranus”. Spectacolul va începe la ora 22:00, şi se va desfăşura pe scena amplasată în Piaţa Mare.

Tot duminică, este programat un moment inedit, adresat de această dată pasionaţilor de modă. Este vorba despre o prezentare de coafuri din perioada medievală, realizate de către cunoscutul hair-stylist Paul Paralescu, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale la competiţii de profil. 

Cu un sfert de oră înainte de miezul nopţii, spectacolul medieval de la Sibiu se încheie cu un superb foc de artificii, în parcarea de la Cazarma 90.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite