Cât îi costă pe sibieni căldura din locuinţe în iarna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii vor cheltui aproximativ la fel de mulţi bani ca şi anul trecut pentru a avea căldură în case
Sibienii vor cheltui aproximativ la fel de mulţi bani ca şi anul trecut pentru a avea căldură în case

Municipalitatea a majorat aproape nesemnificativ preţul la gigacalorie, iar asta înseamnă că facturile pentru energia termică furnizată ar trebui să fie aproape la fel ca cele de anul trecut. Majoritatea sibienilor au însă centrale termice pe gaz metan.

CITIŢI ŞI:

Suedezii sunt interesaţi de finanţarea proiectului autostrăzii Pitești - Sibiu

Întârzieri la lucrările de reabilitate şi modernizare în valoare de 4 milioane de euro de la Maternitatea din Sibiu

Pentru că iarna ne bate la uşă, Adevărul face un calcul simplu prin care să se determine dacă în această iarnă facturile pentru căldura din casele sibienilor vor costa mai mult decât în iarna trecută.

Cei aproximativ 445 de sibieni care stau în locuinţe branşate la sistemul centralizat de termoficare şi ne referim aici la cei care locuiesc în apartamente de tip ANL, vor achita aproape aceiaşi bani ca şi în 2010. „Preţul actual per gicacalorie este de 265,34 lei, iar anul trecut acesta a fost de 263,77 lei”, spune Mirela Gligore, de la Biroul de presă al Primăriei Sibiu.

Asta înseamnă că majorarea la facturile din lunile de iarnă va fi de câţiva lei lunar. În iarna trecută sibienii au achitat între 200 şi 600 de lei pe lună pentru căldura furnizată de Energie Termică, în funcţie de tipul de locuinţă.
Nici sibienii care locuiesc în imobile cu centrale ce funcţionează pe gaz metan sau pe lemne nu vor achita mai mult la facturile de gaze sau pentru a cumpăra materia primă pentru centralele de casă, cu lemn.

Facturile la gaze au variat de la 150 de lei la 300 de lei pentru un apartament cu două camere, preţul fiind diferit şi în funcţie de tipul de imobil în care locuiesc sibienii, imobilele noi având un preţ mai scăzut datorită gradului de izolaţie mai bun.

Nici lemnele nu s-au scumpit în ultimul an, aşa că şi proprietarii de case cu încălzire centrală pe lemne, vor scăpa cu o investiţie aproximativ egală cu cea din 2010 în materia primă. La Sibiu un metru cub de lemne costă între 100 şi 180 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite