Casă nouă pentru animalele de la Zoo Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maimuţele de la Zoo se vor muta într-un nou adăpost
Maimuţele de la Zoo se vor muta într-un nou adăpost

Maimuţele vor avea un adăpost nou nouţ în valoare de 500.000 de lei, iar accesul la Zoo se va putea face pe o a doua poartă de acces. În ceea ce priveşte achiziţiile, Grădina Zoologică va cumpăra bărci şi hidrobiciclete, dulapuri frigorifice pentru alimente.

Chiar dacă activitatea celei mai moderne grădini zoologice din centrul României a fost zdruncinată cel puţin din punctul de vedere al imaginii, datorită scandalului iscat de evadarea femele de tigru siberian din locaţia aflată în pădurea Dumbrava Sibiului, la finele anului trecut, modernizările din cadrul acesteia vor fi continuate şi în 2012. Anul acesta municipalitatea va continua îmbunătăţirea condiţiilor pentru animalele adăpostite în grădina zoologică. Pentru aceasta vor fi realizate studii de fezabilitate pentru modernizarea şi amenajarea adăposturilor maimuţelor şi animalelor ierbivore. „Lucrările de amenajare a noului amplasament pentru maimuţe vor începe chiar din anul acesta. Pentru realizarea studiilor de fezabilitate au fost alocaţi 50.000 de lei, iar pentru amenajarea spaţiului destinat maimuţelor suma prevăzută este de 500.000 de lei”, a explicat primarul Klaus Iohannis.

Hidrobiciclete şi bărci noi
La capitolul amenajări este inclusă şi construirea unei casierii şi a unei noi porţi de acces în Grădina Zoologică, lucrări pentru care au fost alocaţi în bugetul serviciului 91.000 de lei.
În ceea ce priveşte achiziţiile, Grădina Zoologică va cumpăra bărci şi hidrobiciclete, dulapuri frigorifice pentru alimente. „Se va suplimenta numărul de coşuri de gunoi şi se va achiziţiona şi un grup electrogen dar şi generatoare de curent”, a mai explicat edilul Iohannis.
Pe parcursul anului 2012 vor fi realizate şi diverse lucrări de amploare mai redusă cum ar fi reparaţii şi modernizări care includ înlocuirea unor geamuri, vopsirea gardurilor, zugrăvirea padocurilor şi igienizarea încăperilor pentru depozitarea alimentelor. Pentru toate aceste lucrări este prevăzută suma de 130.000 de lei.

Locaţie mai sigură
După ce leoaica Mihaela a evadat dintr-o cuşcă în decembrie 2011 datorită neglijenţei unui angajat, municipalitatea a luat acum mai multe măsuri de sporire a siguranţei Grădinii Zoologice Sibiu. Unele au fost deja implementate iar altele urmează să fie puse în practică.
„Se vor monta sisteme de securizare prin amenajarea de cuşti tampon cu uşi care au deschidere şi închidere electrică”, a mărturisit primarul Sibiului. Primăria cheltuie 51.000 de lei pentru aceste uşi. Animalele vor fi supravegheate cu ajutorul unui sistem video performant, iar în cazul celor care sunt mai periculoase se vor monta garduri electrice. În fine locaţia care anul trecut a avut parte de peste 188.000 de vizitatori va fi dotată chiar în această lună cu încă o puşcă tranchilizantă, pe lângă cea existentă deja în dotare.

Cea mai veche din ţară
Grădina Zoologică din Sibiu s-a deschis în anul 1929 şi a fost prima locaţie de acest gen din România. Aceasta se întinde actualmente pe o suprafaţă de 15 hectare în Pădurea Dumbrava, la ieşirea din Sibiu spre Păltiniş. Are în incinta ei şi două lacuri pe care se face plimbări cu hidrobicicleta sau cu barca. Intrarea costă 3 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru pensionari, copii, elevi şi studenţi. Grădina Zoologică din  Sibiu găzduieşte actualmente aproximativ 190 de animale ce se încadrează într-un număr de aproape 50 de specii. Ultimele animale aduse sunt trei lemurieni și un watusi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite