Cartianu asaltat pentru autografe la prezentarea cărţilor despre Revoluţie, la SibiuBookFest (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartianu a adus cărţile despre Revoluţie şi la Sibiu
Cartianu a adus cărţile despre Revoluţie şi la Sibiu

Evenimentele Adevărul Holding din cadrul târgului din Piaţa Mică din Sibiu au atras sibienii care au fost interesaţi de cele trei volume de carte semnate de Grigore Cartianu şi lansate în premieră şi în oraşul de pe Cibin.

CITIŢI ŞI:

Universitatea de râsete la Sibiu

Grigore Cartianu vorbeşte astăzi despre crimele care au îndoliat Sibiul

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu în imagini

Cele două întâlniri ale lui Grigore Cartianu cu cititorii cărţilor sale în cadrul târgului de carte de la Sibiu, au fost extrem de emoţionante. Oamenii care au participat sau au văzut din umbră evenimentele de la Revoluţia din 1989 din municipiul Sibiu. Cartianu a explicat celor prezenţi un lucru pe care puţini dintre sibieni îi cunosc astăzi adevărata însemnătate a sintagmei „Sibiu – oraş martir” precum şi despre faptul că oraşul nostru a fost al doilea din România ca număr de victime la Revoluţie, după Bucureşti şi înaintea Timişoarei.

Cartianu a adus cărţile despre Revoluţie şi la Sibiu

Volumele “Crimele Revoluţiei”, “Cartea Revoluţiei” şi „Sfârşitul Ceauşeştilor”, toate semnate Grigore Cartianu au fost prezentate ieri şi astăzi, iar oamenii au făcut coadă atât pentru autografe, cât şi pentru a cumpăra cărţile autorului.
„Pentru a restabili adevărul, am pus cap la cap sute, poate mii de mărturii.

Cartianu a adus cărţile despre Revoluţie şi la Sibiu

Cele mai multe sunt făcute cu bună-credinţă. Altele sunt însă toxice, diversioniste, pentru că autorii lor nu sunt martori, ci făptuitori. I-am ascultat şi pe aceştia, le-am notat spusele, dar le-am folosit selectiv şi, acolo unde se impunea, cu precizări sau corecţii. Aici la Sibiu s-au întâmplat lucruri incredibile şi din păcare au murit mulţi nevinovaţi la Revoluţie”, a spus Cartianu celor prezenţi.


Fostul director al CNM Astra, Corneliu Bucur, a vorbit şi el despre Revoluţie, la prezentarea avută loc sâmbătă de la ora 11.30. „Domnul Cartianu a reuşit să redea în aceste cărţi de excepţie dramele celor care au participat la Revoluţie şi în Sibiu. Am fost şi eu unul din cei care am trăit pe viu momentele acelea. Sibiul e privilegiat că a avut astăzi parte de o lansare oficială a cărţilor în prezenţa autorului Cartianu”, a spus şi Bucur.

Coadă la autografe

Atât vineri cât şi sâmbătă, Grigore Cartianu a fost solicitat pentru autografe de către cei care au venit cu cărţile de acasă sau le-au achiziţionat de la standul Adevărul Holding din cadrul SibiuBookFest.

Cartianu a adus cărţile despre Revoluţie şi la Sibiu
Cartianu a adus cărţile despre Revoluţie şi la Sibiu
Cartianu a adus cărţile despre Revoluţie şi la Sibiu

Oamenii au ţinut morţiş să îşi facă şi fotografii alături de Cartianu. Printre cei prezenţi s-au numărat şi mulţi oameni care au participat la Revoluţie în Sibiu şi chiar şi care au rămas fără persoane drage, ucise în acele zile cumplite din decembrie 1989. „Aşteptăm de multă vreme să aflăm şi noi cine e vinovat de cele întâmplate la Revoluţie” i-a transmis un pensionar lui Grigore Cartianu.

image

Cărţile redactorului şef de la Adevărul pot fi găsite la standul Adevărul până luni, în pavilionul amenajat în Piaţa Mică din Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite