Campanie de strângere de deşeuri electronice în tot oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” revine la Sibiu, de Ziua Mondiala a Mediului. Acţiunea are loc în data de 4 iunie, între orele 10.00 – 17.00.

CITIŢI ŞI:

Ziua porţilor deschise la centrul chinologic Sibiu

Aproape 15 tone de deşeuri electronice au fost strânse într-o zi în judeţul Sibiu

Peste 7.000 de kilograme de deşeuri electronice colectate într-o zi la Sibiu

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec readuce campania „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” în Municipiul Sibiu, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Alături de Primăria Municipiului Sibiu, de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu şi de partenerii Candy şi Philips, Asociaţia RoRec organizează o nouă acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în data de 4 iunie.

Acţiunea de sâmbătă este prilejuită de Ziua Mondială a Mediului, care se sărbătoreşte în fiecare an, în peste 100 de ţări, inclusiv în România, la data de 5 iunie. Această zi a fost desemnată Ziua Mondială a Mediului în 1972. Atunci, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit că acţiunile pentru protejarea mediului înconjurător trebuie încurajate.

„A spune că protejarea naturii este foarte importantă se poate considera că a devenit un clişeu, însă acest fapt nu face ca afirmaţia să fie mai puţin adevărată. Este motivul pentru care Asociaţia RoRec, luptă constant pentru un mediu curat, nu doar cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, ci prin campanii permanente de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, de informare şi conştientizarea a publicului în vederea colectării selective, derulate la nivel naţional,” a delclarat Liviu Popeneciu, preşedinte al Asociaţiei RoRec.

Se ridică şi de acasă
În cazul în care deponenţii au obiecte voluminoase, care sunt mai greu de transportat, dar pe care doresc să le trimită la reciclare, beneficiază de transport gratuit. Cetăţenii pot obţine informaţii suplimentare despre modalitatea în care pot programa un astfel de transport, apelînd numarele de telefon 0744.500.006 şi 0720.070.580, de luni, 31 mai, până vineri, 3 iunie, între orele 10.00-17.00, şi sâmbătă, 4 iunie, între orele 9.00-16.00.
 
Nouă centre de colectare
 Sâmbătă, 4 iunie 2011, între orele 10.00 - 17.00, va avea loc o nouă acţiune de colectare DEEE în Municipiul Sibiu. Locuitorii urbei sunt aşteptaţi să se implice şi de această dată, prin colectarea, în cele nouă puncte special amenajate enumerate mai jos, a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice:
Şcoala Generală nr. 4
Şcoala Generală nr. 6
Şcoala Generală nr. 8
Şcoala Generală nr. 13
Şcoala Generală nr. 21
Colegiul Naţional Octavian Goga
Liceul Energetic
Liceul L. I. A.
Liceul Onisifor Ghibu

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite