Un camion al unei firme sibiene plin cu pulpe congelate din Olanda, reținut în București

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au găsit în Capitală un camion înmatriculat în judeţul Sibiu care urma să descarce la o societate comercială 21.000 de kilograme de pulpe congelate de pui, provenite din Olanda

Au fost depistate 52 de infracţiuni economice, pentru care sunt cercetate 72 de persoane. Poliţiştii au dat 54 de amenzi, în valoare totală de 367.500 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 246.210 de lei.

De pildă, într-un complex comercial din Capitală, oamenii legii au găsit un camion înmatriculat în judeţul Sibiu care urma să descarce la o societate comercială 21.000 de kilograme de pulpe congelate de pui, provenite din Olanda.

Mărfurile în valoare de aproximativ 30.000 de euro au fost confiscate, iar poliţiştii fac cercetări în acest caz pentru evaziune fiscală. Acestea au fost introduse în ţară în numele unei firme fantomă, folosindu-se un act de transport fals.

Totodată, în urma verificărilor poliţiştii au mai stabilit că la sediul declarat al firmei fantomă, situat în Voluntari, judeţul Ilfov au mai fost înregistrate, în perioada iunie - iulie 2010, alte 15 societăţi comerciale. Niciuna dintre acestea nu a funcţionat la sediul declarat şi nu a fost înregistrată în Registrul Operatorilor Intracomunitari.

De asemenea, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei au surprins în flagrant delict un bărbat care transporta cu o autoutilitară, în vederea  comercializării, 60.000 de ţigarete care nu aveau aplicate banderole de marcaj.

Ţigaretele au fost confiscate, poliţiştii estimând că prejudiciul produs prin neplata la buget a accizelor şi taxelor este de 45.000 de lei.

Poliţiştii au mai confiscat 15.700 de lei, bani proveniţi din vânzarea de ţigarete şi găsiţi asupra bărbatului, precum şi autoutilitara. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite