Caltaboşi, cârnaţi şi pomana porcului, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii care vor să îşi facă provizii cu preparate tradiţionale din carne de porc pentru masa de Crăciun sunt aşteptaţi, la sfârşitul săptămânii, în muzeul sibian. Tot atunci, va avea loc şi o demonstraţie practică de pregătire a tradiţionalei pomană a porcului şi a produselor preparate din carne de porc

După succesul de care s-a bucurat organizarea mustăriei, reprezentanţii Muzeului „Astra“ pregătesc o nouă prezentare a uneia dintre cele mai vechi tradiţi româneşti, cea a Ignatului.

Vineri, începând cu ora 12.00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor fi prezentate etapele preparării porcului de Crăciun, de la sacrificare, pârlirea pe foc de paie, separarea cărnii şi pregătirea produselor specifice. În plus, doritorii pot asista la o demonstraşie în cadrul căreia bucătarii iscusiţi vor prepara tradiţionala pomană a porcului.

„Este un bun prilej de redescoperire a tradiţiilor româneşti autentice şi de retrăire a atmosferei specifice satului tradiţional. Pomana porcului, aşa cum se numeşte masa care se dă după terminarea treburilor care includ pregătirea produselor specifice din carne de porc, se serveşte conform tradiţiei, alături ţuică tradiţională sau vin. Aceasta va fi oferită vizitatorilor pe parcursul întregii zilela Cârciuma din Bătrâni“, spune Ovidiu Baron, purtător de cuvânt al instituţiei. 

Mai mult chiar, sibienii care vor trece pargul muzeului îşi vor putea face cumpărăturile pentru masa de Crăciun, cu preparate tradiţionale din carne de porc.

„ De la cârnaţi, la caltaboşi, jumări sau tobă, toate vor fi puse la dispoziţia vizitatorilor noştri, care vor să se bucure de o masă îmbelşugată, în această iarnă“ a completat Ovidiu Baron.

Evenimentul face parte dintr-un program de animaţii pe teme de tradiţii culinare, propus de muzeul sibian.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite