Calculatoare cu Internet pentru locuitorii din Roşia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 1 aprilie, la ora 11.00 va avea loc deschiderea CIP (Calculatoare cu Internet pentru Public) din Comuna Roşia, acțiune cuprinsă în programul național Biblionet – lumea în biblioteca mea.

CITIŢI ŞI:

Centre cu Calculatoare cu Internet pentru Public la Mediaş şi Răşinari

Centre de Calculatoare cu Internet în patru comune

Biblioteca publică din localitatea Roșia a fost echipată cu 4 calculatoare de ultimă generație, un scanner, o imprimantă, un video-proiector și periferice necesare conexiunii la Internet, în valoare totală de 2.845 lei.

Deschiderea unui CIP-ului aduce pentru comuna Roșia noi servicii:  Acces la Internet,  Comunicare  prin Internet, Redactare de documente, Imprimare, Scanare, Inscripționare CD/DVD, Asistență utilizatori noi, Instruire utilizatori noi, Video-proiecții, Servicii de arhivare și digitalizare, Jocuri educative, Sesiuni de formare pentru utilizatori.

“Salutăm susținerea primită din partea Consiliului Local din Roșia, prin persoana primarul Valentin Aldea și interesul acordat acestui proiect bibliotecarei din localitate, Adina Părăian” spune Florinela Vasilescu de la Biblioteca Judeţeană Astra.
 
Acces la tehnologie în sate
Programul Biblionet îşi propune să asigure accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice, pornind de la faptul că peste 50 % dintre români nu a folosit niciodată Internetul.

Deşi în ultimii douăzeci de ani multe domenii ale vieţii sociale au progresat, bibliotecile au rămas în urmă, iar milioane de cetăţeni sunt privaţi de mijloace esenţiale pentru dezvoltarea lor. Prin acest program, bibliotecile vor deveni spaţii primitoare unde oamenii se pot întâlni, informa şi contribui la viaţa comunităţii.

Mai mult de 1.600 de biblioteci publice vor primi echipamente moderne pentru accesul gratuit al publicului la informaţie, iar peste 3.000 de bibliotecari vor cunoaşte mai bine noile tehnologii pentru a asigura servicii mai bune pentru public.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite