Călătorie în jurul lumii, prezentată în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de fotografii, realizate de exploratoarea româncă Uca Marinescu, în călătoria sa în jurul lumii, de anul trecut, pot fi admirate în aceste zile pe pereţii Bibliotecii Judeţene „Astra“

În luna februarie a anului trecut, Uca Marinescu pornit în călătoria sa în jurul lumii. Timp de şase luni, a străbătut cinci continente, a traversat trei oceane, ajungîând în 24 de ţări, printre care Venezuela,  Cambodgia, Kazahstan, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite sau Madagascar.

O parte din experienţa exploratoarei poate fi cunoscută acum şi de publicul sibian, prin fotografiile pe care aceasta le-a realizat în lunga sa călătorie.

„Sunt extrem de multe lucruri care mi-au rămas întipărite în minte  şi care m-au impresionat. Sunt câteva locuri în lume în care oamenii nu cunosc valoarea banului. În Tibet, de exemplu, i-am dat unui băiat cinci dolari, pentru nişte banane şi m-a întrebat de ce îi dau acele hârtii. Ei nu au nevoie de bani, pentru a supravieţui“, a explicat ca Marinescu.

Expediţiile au „îmbogăţit-o“

Noua Guinee sau Marele Canion sunt alte două puncte atinse de exploratoarea în vârstă de 71 de ani. „În Noua Guinee, oamenii erau atât de fericiţi, încât îmi venea să rămân şi eu acolo. În momentul de faţă, în urma acestei reuţite, mă simt atât de bogată, încât nu îmi mai pasă de lucrurile rele din jurul meu“, a completat aceasta.

Expoziţia de la Biblioteca „Astra“ a fost deschisă publicului sibian aseară, la ora 17.00 şi poate fi admirată până vineri, între orele 8.00 şi 20.00.

Uca Marinescu merge în expediții din 1990, iar în 2001 a reușit performanța de a ajunge la Polul Nord şi la Polul Sud. A călătorit în Australia, Asia, Alaska, Africa şi America de Sud.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite