Cai de mii de euro, în expoziţie la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai rare şi mai scumpe exemplare de cai pot fi văzute, mâine, la Sibiu. A doua ediţie a expoziţiei de cai de rasă îşi va deschide portile pe stadionul Voinţa,  iar intrarea e gratuita.

Peste 300 de exemplare îşi vor etala frumusetea, în văzul tuturor. Potrivit organizatorilor, de aceasta data, va avea loc şi o paradă a trăsurilor.

„Lipitan, Semigreu, Belgian, Ardenes, Percheron, Frizer, ponei Pinto sunt doar cateva dintre rasele de cai pe care le veti putea admira la sfarsitul saptamanii. Este a doua expoziţie de acest gen din Sibiu, prima desfăşurându-se în ianuarie 2010. Faţă de prima ediţie, a doua va reuni mai multi crescatori care vin din toate colturile ţării“, spune Octavian Bodi, organizator.

Potrivit acestuia, cel mai scump cal care va participa la eveniment costa 30.000 de euro şi are 1,2 tone. Patrupedele vor fi ţesălate şi aranjate, iar fiecare exemplar va fi condus pe podium de către stăpânul sau îngrijitorul său. „Hrana unui asemenea cal îi costă pe stăpâni între 150 si 200 de lei pe zi. La expoziţie, caii nu vor putea fi cumparaţi, ci doar admiraţi. De cate ori se întalnesc, crescatorii fac schimburi de cai între ei şi programează monte“, completează Octavian Bodi.

La expozitie, vizitatorii vor putea admira şi trăsuri, iar caii vor purta hamuri scumpe şi sofisticate. Expoziţia se deschide la ora 8.00 şi se va încheia seara târziu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite