Cabanele forestiere sunt un adevărat magnet pentru turiști GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabane Directia Silvica
Cabane Directia Silvica

Sute de turiști aleg să se relaxeze în cele 14 cabane aparținând Direcției Silvice Sibiu. Condițiile bune și prețurile accesibile atrag turiști din toate colțurile țării, dar și din țări precum Germania, Austria sau Franța. Cele mai căutate cabane sunt cele de la Păltiniș, Tocile și Bâlea.

CITIȚI ȘI:

Sibiul se pregătește asiduu de Târgul de Turism din Londra

Invitație pentru Turul orașului „nevăzut”,în fosta capitală culturală europeană

Arată bine, oferă condiții de cazare bune la prețuri decente și sunt situate în zone de munte în care peisajul este de o frumusețe copleșitoare, așa că din ce în ce mai mulți turiști aleg fostele cabane forestiere în locul pensiunilor sau hotelurilor.

Inițial, au fost construite pentru muncitorii forestieri și pentru personalul Direcției Silvice, însă în timp au fost modernizate, iar în urmă cu trei ani au fost introduse în circuitul turistic. ”Evoluția asta în timp a produs schimbări și în sistemul forestier. Am retrocedat și parte din păduri, la Păltiniș mai avem o suprafață destul de mică de păduri, și era normal să dăm o utilitate cabanelor respective și să le facem rentabile”, spune Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice Sibiu.

Cele 14 cabane sunt alese de turiști din toată țara, dar și din străinătate, mari iubitori de liniște și de drumeții montane. Turiștii beneficiază doar de cazare, și au la dispoziție bucătării în care își pot pregăti singuri masa. ”Ne raportăm unor clienți care au satisfacția prin drumeții, prin plăcerea de a merge la munte, și acolo e nevoie de cazare și asta facem de fapt, cazare, nu facem altceva”, adaugă directorul Direcției Silvice Sibiu.

Turiștii pot face rezervări telefonic sau online, iar doritorii vin din toate colțurile țării, dar și din străinătate. Cei mai mulți vin în week-end-uri și vara, în sezonul concediilor, iar de sărbători cabanele sunt tot timpul ocupate.

Cabane Directia Silvica

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

La Păltiniș, sunt două unități de cazare, una lângă alta, prima cu o capacitate de 13 locuri iar cea de-a doua, cu 5 locuri. Prima are o cameră single și 4 camere cu câte 3 locuri, fiecare cu baie proprie, iar turiștii plătesc 45 de lei de persoană pe zi sau, dacă închiriază întreaga cabană, 500 de lei pe zi. Cea de-a doua are o cameră single și două duble, cu baie proprie, și se închiriază cu 220 de lei, toată cabana, sau cu 90 de lei camera dublă.

Toată vara, la Păltiniș a fost plin de turiști. ”Vara asta a fost plin în toată stațiunea, și în week-end, și în cursul săptămânii. Am avut turiști din București, Constanța, foarte mulți din Dolj, Brașov”, spune Maria Ihora, administratorul cabanei de la Păltiniș. Oamenii sunt atrași de faptul că locul unde este amplasată cabana este retras, departe de agitația din stațiune, iar priveliștea este extrem de frumoasă. ”Prețurile sunt ok, iar priveliștea este superbă, nu cred că am fost undeva să fie o priveliște atât de frumoasă”, spune Claudia Andreescu, o turistă din Craiova venită aici împreună cu alți 10 prieteni. Și Ovidiu Popescu Olteanu, mare iubitor de drumeții montane, este foarte mulțumit de ce a găsit aici. ”Îmi place, este liniște față de zona aglomerată de hotel , unde sunt turiști unul lângă altul. Pentru Păltiniș prețurile sunt ok, vilele care sunt la șosea au condiții mai bune, dar părerea mea este că nu-și justifică prețul. Acolo e 200 de lei camera, aici plătim jumătate”, spune tânărul.

La Păltiniș, au ajuns anul acesta și o familie de turiști din Germania, părinții de doi copii, care au petrecut aici două săptămâni. Reprezentanții Direcției Silvice spun că au avut turiști străini din Germania, Franța sau Austria, iar cei mai mulți aleg cabana de la Tocile. ”Majoritatea au stat în zona Tocile, grupuri de 10 persoane, care și-au rezervat pe site-urile de promovare. Le place vânătoarea, le place muntele”, spune Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice Sibiu.

De la 60 la 120 de lei pentru o cameră

Pe lângă cele două cabane de la Păltiniș, turiștii pot alege alte 12, la prețuri cuprinse între 60 și 120 de lei pentru o cameră dublă. ”Gândirea mea e ca oamenii să folosească și eu să obțin banii, că dacă vin cu niște prețuri foarte mari se duc în altă parte”, spune Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice Sibiu. La cabana de la Bâlea, sunt 10 locuri de cazare în 5 camere duble, o cameră costă 90 de lei pe zi iar întreaga cabană, 450 de lei. Același număr de locuri și aceleași tarife sunt și la cabana de la Tocile, preferată îndeosebi de turiștii străini. Cabana Sărături, aflată la 9 kilometri de Agnita, are 4 camere duble, care se închiriază cu 80 de lei pe cameră sau 350 de lei pe zi, toată cabana, iar Făfănaua, situată la 4 kilometri de Biertan, are 6 camere duble iar prețurile sunt de 80 de lei pe cameră sau 480 de lei pe zi, întreaga cabană. Pe Valea Sadului, zonă extreme de pitorească, se află cabana Rozdești, care are 5 camere duble și poate fi închiriată cu 90 de lei pe cameră sau 500 de lei pe zi, iar la cabana Fata Pădurii, aflată la 10 kilometri la Arpașu de Sus, turiștii scot din buzunar 60 de lei pentru o cameră dublă sau 250 pentru toată cabana. Mai multe detalii găsiți pe site-ul Direcției Silvice Sibiu, www.dssibiu.ro.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite