CFR îşi bate joc Consiliul Judeţean Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor a anunţat că face o expertiză la podul de cale ferată stricat de inundaţii. Directorul CFR, Emil Sabo, a anunţat CJ-ul că n-are nici cea mai vagă idee când va fi reparat podul feroviar ce leagă Sibiul de Braşov, la Porumbacu.

CITEŞTE ŞI:

Zeci de gospodării inundate în judeţul Sibiu de apele revărsate

Pompierii au spart un pod de gheaţă cu ranga şi târnăcopul la Tălmaciu (GALERIE FOTO)

Ultima interpelare a autorităţilor sibiene în problema podului CFR de la Porumbacu, rupt la inundaţiile de acum aproape un an, a primit acelaşi răspuns ca şi celelalte interpelări: habar nu avem când se va repara podul! Asta în timp ce trenurile nu mai pot circula între Sibiu şi Braşov. În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean a fost prezentat public răspunsul primit de autorităţi din partea Companiei Naţionale de Căi Ferate. Pe scurt, în acest răspuns se arată că pentru anul 2010 nu se mai poate face decât o expertiză a problemelor existente acolo, urmând ca podul să intre în reparaţii doar începând cu anul viitor. Nici măcar cât vor dura lucrările nu se ştie „durata de execuţie urmând a fi stabilită de proiectant”, spune Emil Sabo, directorul CFR. Pentru expertiză directorul CFR arată că s-ar fi alocat 1,1 milioane lei. „După achiziţia serviciilor de expertiză şi proiectare, se vor şti cu exactitate costul şi durata execuţiei lucrărilor”, mai scrie Emil Sabo.

Nemulţumiri mari la CJ

La citirea actului oficial, pe chipurile consilierilor judeţeni sibieni se putea citi furia şi resemnarea. „Răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor pe mine nu mă satisface deloc. Aşa cum ne aşteptam este un răspuns evaziv şi nu se spune nimic clar în el” a punctat preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch. Consilierul Adrian Besoiu a fost şi mai acid la adresa reprezentanţilor Guvernului. „Nu le pasă celor de acolo deloc de o problemă care este destul de strigentă. Răspunsul primit este unul ca să nu zicem noi că nu s-a dat o explicaţie. Nici unul din noi nu credem că reparaţiile o să înceapă prea curând dacă nu facem mai mult decât o interpelare” a spus acesta. Podul rupt de la Porumbacu afectează în primul rând câteva mii de navetişti din zona Avrigului.

Din 12 iulie stă rupt


Podul CFR din staţia Porumbacu – Cârţa a fost afectat de inundaţii în noaptea dintre 12 spre 13 iulie 2009. Unul din picioarele podului a fost înclinat de ape, făcându-l inutilizabil pentru trenuri. De atunci, transportul feroviar între Sibiu şi Braşov s-a închis. Podul a fost construit în anul 1940 şi nu a fost niciodată reparat.

„Până la începere lucrărilor, CNCF „CFR” SA nu poate efectua decât operaţii de revizie”, Emil Sabo, director general CFR

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite