Sibiu: 80 de copii blocaţi în Porumbacu din cauză că CFR a suspendat cursele către Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: 80 de copii blocaţi în Porumbacu din cauză că CFR a suspendat cursele către Braşov
Sibiu: 80 de copii blocaţi în Porumbacu din cauză că CFR a suspendat cursele către Braşov

Un grup de 80 de copii din judeţul Braşov, care se întorceau dintr-o tabără, a fost blocat ieri în gara din Porumbacu de Jos pentru că nimeni nu le-a spus că CFR-ul a suspendat cursele de transbordare de la Porumbacu la Arpaş.

Circulaţia feroviară este întreruptă între cele două staţii din luna iulie, când o viitură a stricat un pod. Cei 80 de copii braşoveni, care provin din familii defavorizate, se întorceau acasă dintr-o tabăra de la Lotrioara şi împreună cu însoţitorii lor s-au urcat în personalul Sibiu-Brasov de la ora 12, la Tălmaciu. „Noi am cumpărat din gara Tălmaciu bilete până la Braşov şi nimeni nu ne-a spus că trenul este anulat între Porumbacu şi Braşov. Doar când am ajuns în Purumbacu de Jos am aflat că nu mai există niciun autobuz care să facă transbordarea la Arpaşul de Jos, pentru că CFR-ul a rupt contractul cu firma de transport, pentru că aceasta ar fi fost prea scumpă” a povestit unul dintre însoţitori. După ce au aşteptat mai bine de trei ore, copiii au fost preluaţi de un autocar trimis de la Braşov, organizatorii taberei fiind nevoiţi să plătească de două ori transportul.

Sibiul rupt complet de Braşov
Potrivit biroului de informatii CFR Sibiu, de vineri nu mai circulă niciun tren până la Braşov, personalele fiind limitate la staţia Porumbacu, şi nu se ştie când va fi reluată circulaţia. Şi pe site-ul cu mersul trenurilor, www.mersultrenurilorcfr.ro, toate trenurile spre Braşov sunt anulate, singura posibilitate de a ajunge pe calea ferată fiind pe rute ocolitoare prin Copşa Mică. Conform evaluărilor CFR-ului, reparaţia podului de la Arpaş, rupt de viitură, costă numai în prima fază peste 7 milioane de lei, iar banii trebuie alocati prin hotărâre de guvern.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite