Sibiu: Sibianul Florin Barbu a lăsat Bucureştiul pentru Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Sibianul Florin Barbu a lăsat Bucureştiul pentru Sibiu
Sibiu: Sibianul Florin Barbu a lăsat Bucureştiul pentru Sibiu

Fostul bassist al trupei Proconsul s-a mutat acum trei luni în Sibiu pentru că a trecut la altă etapă din viaţa lui: familia. În plus, s-a apucat să înveţe singur să cânte la contrabass.

S-a apucat de muzică la 14 ani şi a cântat şapte ani cu Proconsul.  Acum doi ani s-a născut primul său copil, iar pe 1 iulie s-a mutat din Bucureşti, la ora actuală fiind mândru că are buletin de Sibiu. Şi-a vândut apartamentul din cartierul Pantelimon,  şi şi-a cumpărat un apartament la etajul unei case din „oraşul de Jos” al Sibiului. Nu crede că se va mai întoarce vreodată în capitală.

I-a fost dor de Sibiu


A plecat din capitală pentru că Bucureştiul nu i s-a părut un oraş potrivit în care să-şi crească fiul. Nu suportă ideea de grădiniţă exclusivistă, de medii „cu fiţe“ şi de presiune socială. „Mă pun tot timpul în pielea băieţelului meu şi ştiu că am făcut mutarea exact când a trebuit. Eu am locuit pe strada Vasile Aaron din Sibiu până la cinci ani, când m-am mutat împreună cu părinţii în Reşiţa şi parcă s-a rupt ceva din mine, îmi pierdusem toţi prietenii. Şi-acum îmi amintesc numele unuia dintre ei, Sorin Moga, ştiu şi unde stă. Am suferit foarte mult după el, a fost cel mai bun prieten al meu la acea vârstă“, îşi aminteşte Florin. Un alt motiv pentru care a ales să se întoarcă acasă este faptul că „viaţa e scurtă, ca un concediu la mare“, spune muzicianul.

S-a mutat de dragul familiei

A stat nouă ani în Bucureşti pentru muzică, dar ea şi viaţa tumultoasă de acolo nu mai erau o provocare, iar acum vrea ceva ce nu a avut: o familie. Mărturiseşte că  i-a fost foarte bine şi cu formaţia, dar fiind plecat în turnee, i s-a întamplat ca într-o pauză de trei zile, Luca, băieţelul său, să fie supărat şi să nu vorbescă  două zile cu el. Acum are o nevastă asemeni unei prinţese şi un copil cu ochi rupţi parcă din cer, o casă verde în exterior şi luminoasă în interior. „De multe ori stau cu Lucia pe terasă la un pahar de vin şi spunem cu voce tare: «Ce-am comis-o!»“, se amuză Florin.
Planuri de viitor
Şi-a luat un concediu pe perioadă nedeterminată şi vrea să vadă ce planuri are viaţa cu el. A înfiinţat o nouă trupă, Azza, alături de Luiza, Eddie şi  Marcel. Deocamdată e doar un proiect, dar speră să fie un obiectiv de viitor. În urmă cu cîţiva ani a devenit imaginea unei firmei de instrumente muzicale, apoi reprezentantul lor pentru România. Administrează un forum românesc ce cuprinde 2500 de basişti din ţară. Are un elev pe care îl învaţă să cânte la chitară bass de două luni, învaţă să cânte la contrabas singur, îi place fotografia, iar peste 10 ani se vede fericit.

Profil

Născut
6 aprilie 1974, Sibiu
Educaţie
Liceul de Informatică din Reşiţa
Ocupaţie
Muzician
Familie
Căsătorit, un băieţel

Ce-i place
„Îmi plac familia, muzica şi  linistea. Îmi  mai plac mâncarea grea şi nesănătoasă,  vinul, drumurile lungi cu bicicleta, fotografia şi  Monthy Pitons. Îmi mai plac filmele englezeşti în general, să călătoresc, să cunosc oameni şi să fiu pe scenă“.
Ce nu-i place
„Nu-mi plac politica, politicienii, răutatea, impoliţetea, betonul şi  MTV Romania“.

Întrebări şi răspunsuri
Te-ai gândit să-ţi deschizi o afacere în Sibiu?

Nu am niciun motiv să fac asta. Sunt atâtea crâşme faine în oraş, ce-aş putea să îmi deschid?!

Unde-ţi vezi copilul peste 10 ani?

Îl văd unde se vede el! Poate să fie orice-i place. Din partea mea, poate să fie şi tinichigiu. Nu m-ar deranja, dar văd că are înclinaţii spre muzică. Uneori îmi acordez bass-ul după ce-mi spune el nota do.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite