Brukenthal-ul, recunoscut ca unul dintre marile muzee ale lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ziua în care se împlinesc 289 de la naşterea baronului sibian, cotidianul „Adevărul“ va fi distribuit împreună cu albumul „Muzeul Naţional Brukenthal. Sibiu“.

CITIŢI ŞI:

O desfătare a ochiului: Muzeul Naţional Brukenthal

Artă în palatul baronului din Sibiu

Expoziţie unică semnată Theodor Pallady la Muzeul Brukenthal din Sibiu

Cel de-al 15-lea volum din colecţia „ Marile muzee ale lumii“, editat de Adevărul, este dedicat Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu. Iubitorii de cultură vor putea afla astfel toate secretele celui mai vechi muzeu din România începând de luni. Muzeul sibian este singurul din România care a fost prezentat în colecţia Adevărul, acest lucru confirmând încă o dată importanţa instituţiei. „Această apariţie înseamnă consacrarea definitivă a muzeului în România, ca fiind cel mai mare, cel mai frumos, cel mai cel. Pentru mine, personal, este extrem de important că muzeul nostru va beneficia de o lucrare de culturalizare în masă“, a spus Adrian Sabin Luca, directorul muzeului. Volumul apărut la Editura Adevărul prezintă istoricul şi importanţa aşezământului, arhitectura palatului, dar şi colecţiile pe care acesta le găzduieşte. După prezentarea generală, sunt trecute în revistă cele mai însemnate picturi aflate în muzeu, cu explicarea în detaliu a fiecărei lucrări.

Două colecţii vândute la muzeu
Reprezentanţii Muzeului Brukenthal au anunţat şi faptul că, începând de marţi, în toate librăriile din cadrul instituţiei se vor găsi albumele editate de Adevărul, din colecţiile „ Marile muzee ale lumii“ şi „Mari pictori de geniu“.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite