Sibiu: Muzeul Brukenthal, magnet pentru turiştii care ajung în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Muzeul Brukenthal, magnet pentru turiştii care ajung în Sibiu
Sibiu: Muzeul Brukenthal, magnet pentru turiştii care ajung în Sibiu

Pe lângă toate produsele promovate şi investiţiile care le-au adus recunoaştere pe plan internaţional, reprezentanţii Muzeului Naţional brukenthal mai au un motiv de mândrie: tot mai mulţi turişti aleg să treacă pragul instituţiei în vizita făcută în oraşul de pe malul Cibinului.

Doar în luna august, peste 34.000 de vizitatori au ales să treacă pragul cel puţin uneia dintre secţiile muzeului, cifra menţinându-se la acelaşi nivel ca în lunile de vară, dar mult peste anii anteriori. Aşa cum era de aşteptat, cea mai vizitată locaţie a fost Palatul Brukenthal, împreună cu Galeria de Artă Românească, care au atras un număr total de 21.310 vizitatori până la sfârşitul lunii. Următoarele în top sunt Muzeele de Ştiinţe Naturale, cu 5.920 de vizitatori şi Muzeul de Istorie, al cărui prag a fost trecut de 4.688 de turişti.

Creştere faţă de anii anteriori

Cifrele semestriale arată însă un record absolut, deoarece depăşesc cu mult statisticile din 2007 şi 2008. Astfel, dacă în prima jumătate a anului 2007, pragul muzeului era trecut de aproximativ 77.000 de vizitatori, iar în 2008 de 80.786, până la jumătatea acestui an numărul acestora trecuse de 104.000.  Aşa cum era de aşteptat, şi încasările au crescut, depăşind în prima jumătate a anului peste 900.000 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite