Un poştaş din Sibiu, cel mai rapid din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poştaşii au ieşit la marş, în staţiunea turistică Bran. Parcul Central din Bran, judeţul Braşov, a găzduit faza regională a competiţiei profesional-sportive Marşul Factorilor Poştali. Organizat de Direcţia Regională de Poşta Braşov, au participat angajaţi ai Poştei Române din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Sibiu şi Mureş.

CITEŞTE ŞI:

Braşovul, de două ori pe podium la marşul poştaşilor

La linia de start a competiţiei s-au aliniat 36 de poştaşi, din care jumătate au fost femei. Doamnele au mărşăluit pe o distanţă de 3.000 metri, iar domnii au parscurs un traseu de 7.000 metri.

La femei, locurile I, II şi III au fost câştigate de Alba Iulia, Miercurea Ciuc şi Zărneşti (Braşov), iar la bărbaţi, primul loc a fost ocupat de Crăciun Tiberiu Daniel, angajat al OPDC Sibiu. Următoarele două locuri au fost ocupate de Odorheiul Secuiesc şi Moieciu de Sus (Braşov).

Câştigătorii primelor trei locuri, de la ambele categorii, vor participa la etapa naţională a competiţiei, care va avea loc, pe 12 iunie, în staţiunea Băile Felix, judeţul Bihor. 

Cei mai buni mărşăluitori ai etapei naţionale vor participa la Balcaniada Factorilor Poştali. În decursul anilor, postaşii români au câştigat zeci de medalii de aur, argint şi bronz. 

Ediţia din 2009 a Balcaniadei, găzduită de staţiunea Samsun, Turcia, a adus României o medalie de aur la individual fete, obţinută de Andreea Arsine, factor poştal la OPDC Botoşani.

Alte două medalii de argint au fost câştigate în competiţia pe echipe.

Marşul Factorilor Poştali este o competiţie profesional-sportivă organizată anual de Compania Naţională Poşta Română. Debutul întrecerii a avut loc în anul 1977, la Bucureşti.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite