Braşov: Eroii români, la Discovery Chanel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre aceştia se numără un scufundător din Covasna şi un medic din Mediaş. De săptămâna viitoare, zilnic, de la ora 22.00, vor fi difuzate reportaje, de câte trei minute fiecare, în care vor fi prezentaţi cei mai curajoşi români.

Szabo Jeno are 42 de ani, este din Covasna şi s-a antrenat să devină scafandru încă de când era copil. Locuieşte în oraşul Valea Crişului, este căsătorit şi are doi copii.

A ajuns să se scufunde, în Deltă, cu renumitul Jean-Yves Cousteau, care i-a făcut cadou propriul costum. Asta se întâmpla în urmă cu 20 de ani. Între 1985 şi 2004, a obţinut peste 25 de acreditări internaţionale.

Încetul cu încetul, Jeno a început să antreneze alţi pasionaţi de scufundări. Una dintre experienţele de neuitat a fost atunci când a găsit câteva dintre comorile ascunse pe coasta Africii de Sud.

În 2009, Jeno a început un proiect special pentru a-i ajuta pe surdo-muţi să comunice sub apă, folosind aceeaşi tehnică ca în cazul comunicării cu delfinii: propagarea sunetului în apă, sub formă de unde.

Medicul tămăduitor

Roland Hermann are 32 de ani şi este din Mediaş. De profesie stomatolog, bărbatul spune că ar da oricând timpul petrecut în cabinetul lui privat pentru experienţele trăite în ţări din lumea a treia.

image

După ce a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din Târgu- Mureş, în 2003 şi a strâns suficienţi bani pentru medicamente şi instrumente, Roland a decis să plece în expediţii în Brazilia, Nepal, Ruanda, Ciad pentru a ajuta oameni săraci.

Ca să economisească bani, pe care ulterior i-ar putea folosi pentru medicamente şi pentru a putea traversa mai repede distanţele dintre sate, Roland şi-a luat licenţă de pilot.

Întrebat de ce a ales să-şi practice meseria în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, condus de un altruism fără limite, Roland răspunde: „pentru că acolo locuiesc ei". Este pasionat de parapantă, muzică (pian, chitara, Blockflöte), paraşutism, alpinism, fotografie şi desen.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite