O sibiancă este vedeta concertelor de orgă la patru mâini în Ghimbav şi Hălchiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria manifestărilor muzicale din bisericile evanghelice din Ţara Bârsei continuă cu două concerte de orgă. Vineri (6 august), la biserica fortificată Ghimbav şi sâmbătă (7 august), la biserica evanghelică din Hălchiu, cu începere de la ora 18:00, publicul va putea asculta două intrumente istorice restaurate de curând.

CITEŞTE ŞI:

„Lecţie de muzică“ la cel mai mare muzeu din Ardeal

Connect-R ar putea amâna unele concerte din cauza accidentului grav suferit la Sibiu

Seară de astronomie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Organiştii, Ilse Maria Reich şi Ernst Heinrich Chrestel (Germania) vor interpreta pentru public un program ce va cuprinde lucrări şi aranjamente pentru orgă la patru mâini ale compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart (W. Andrae), Samuel Wesley, Adolf Friedrich Hesse şi Leberecht Baumert.

Născută în 1944 la Sibiu, Ilse Maria Reich a făcut parte din elita de virtuoşi de orgă a României pâna la emigrarea ei în Germania în anul 1988. Concertele la Ateneul şi Radiodifuziunea din Bucureşti, turneele prin ţări europene, participarea la festivaluri şi saptamâni de orgă internaţionale au făcut-o cunoscută în ţară şi peste hotare.

Pe de altă parte, Ernst Heinrich Chrestel a studiat la Düsseldorf şi Köln la profesorii Almut Rössler şi Wolfgang Stockmeier, începând încă din timpul studiilor colaborarea muzicală cu sora sa, Ilse Maria. Din 2006 au reluat colaborarea susţinând concerte pentru orgă la patru mâini în Germania şi România.

În plus, cu ocazia acestor concerte cei prezenţi vor putea vizita cele două biserici. Organizatorii promit că în luna august vor mai avea loc alte trei concerte la Ghimbav şi Hălchiu pe 21, 23 şi 31 august.

Intrarea la concerte este liberă.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite