Brânza, ţuica şi bulzul au atras sute de vizitatori la Răşinari (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Brânzei şi al Ţuicii a fost unul dintre principalele puncte de atracţie ale acestui sfârşit de săptămână, în judeţul Sibiu. 

CITIŢI ŞI

Ultima zi a Festivalului Medieval din Sibiu. Vezi aici programul complet

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Brânzei şi Ţuicii de la Răşinari a adus în satul din Mărginimea Sibiului câteva zeci de producători de produse tradiţionale, precum şi cei mai iscusiţi producători de ţuică şi pălincă din această zonă a Ardealului.

Standurile cu produse tradiţionale au fost la mare căutare în rândul vizitatorilor, cel mai mare success înregistrându-l bulzul, pastramă şi tocăniţa de oaie, la ceaun.

image

Oamenii s-au declarat încântaţi de bunăţăţile preparate de producătorii autohtoni. „ Este prima dată când venim la acest festival şi vreau să spun că sunt extreme de încntată. Ne-am făcut deja câteva provizii de telemea pentru acasă şi nu am rezistat să nu gustăm din bulzul preparat de ciobani“. Cu siguranţă, vom veni şi la ediţiile următoare“, a spusn Maria Roşca, una dintre sutele de vizitatori.

Toate bunătăţile au fosti bine asezonate cu muzică şi dansuri folclorice de cea mai bună calitate.

image

Festivalul Brânzei şi al Ţuicii îşi aşteaptă şi astăzi vizitatorii. De la ora 14.00 va începe şi prepararea bulzului uriaş, special pentru spectatori şi turişti.

image

La prepararea lui vor lua parte mai mulţi producători tradiţionali care vor include în el cantităţi importante de mălai şi brânză.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite