Braconieri piscicoli încolţiţi de poliţie la ieşirea din Săcel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braconierii aveau în maşină pe lângă 12 kilograme de peşte, dar şi o barcă şi peste 700 de metri liniari de plasă de pescuit.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Braconieri sibieni prinşi în flagrant la vânătoare de căprioare

Vindeau peşte stricat braconat în Buzău

În dimineaţa zilei de 4 august, în jurul orei 2.00, un echipaj al Serviciului Rutier Sibiu, format din 2 agenţi de poliţie rutieră, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control în trafic un autovehicul.

„Conducătorul autovehiculului, C. Cătălin, domiciliat în judeţul Vâlcea, se deplasa cu autoturismul pe DN 1, având direcţia de deplasare dinspre localitatea Săcel spre municipiul Sibiu, în vehicul mai aflându-se alţi 2 bărbaţi. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, agenţii au identificat în portbagajul maşinii o ambarcaţiune gonflabilă, 3 saci de folie de plastic şi rafie, având în interior plase monofilament şi bifilament, cu lungimea aprox. de 727 metri liniari, precum şi cantitatea de 12 kg peşte din specia crap şi caras”, explică Luciana Balteş, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Au pescuit în lacuri private
Pe parcursul cercetărilor cele trei persoane au declarat că au folosit plasele monofilament pe lacurile de acumulare de pe raza localităţii Săcel şi că nu deţin documente justificative pentru bunurile găsite asupra lor.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol, conform O.U.G. 23/2008, art. 64 lit. k şi m, fiind dispusă masura complementară de confiscare a bărcii şi plaselor folosite, iar intreaga cantitate de peşte urmează a fi valorificată conform legii. Cercetările în acest caz continuă”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite