Bolnavi cu programare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laboratoarele de analize aflate în contract cu CJAS şi-au epuizat fondurile pentru luna iulie. Dacă veţi să vă faceţi analize gratuite şi nu sunteţi urgenţă, fie aşteptaţi până luna viitoare fie scoateţi bani din buzunar.

Citiţi şi:

Rezerve de lux pentru mămici şi pitici,la Pediatrie

Spitalele strâng bani din fier vechi,copii xerox sau taxă de parcare

Sibienii care vor să-şi facă analize gratuite şi nu reprezintă urgenţe nu mai au nicio şansă în această lună, la Sibiu. Încercarea noastră de a face o programare la unul dintre laboratoarele aflate în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru luna iulie a primit refuz după refuz, pe motiv că banii pentru luna în curs deja s-au terminat.

La Gral Medical, în Sibiu, spre exemplu, am fost rugaţi să sunăm pe 15 iulie pentru a încerca o programare pentru luna august, Iar la Medica SRL am primit un răspuns asemănător, cu deosebirea că telefonul pentru programări pe august trebuie dat la sfârşitul lunii în curs.

Laboratorul Dobsi Med din Mediaş face programări pe 29 iulie pentru luna august, iar la Policlinica Astra lucrurile stau şi mai rău – am fost îndemnaţi să sunăm la sfârşitul lunii august, pentru a încerca să ne programăm în luna septembrie. 

Şi la Polisano, laboratorul cu cea mai mare adresabilitate din oraş, şansele pentru iulie au fost nule. La Vlăduţiu&Garabedian, în Mediaş, cei care au nevoie de programare pentru analize gratuite nu o pot rezolva cu un simplu telefon, nici măcar pentru luna august. “În 29 iulie, înainte de ora 07:00, trebuie să fiţi la poartă, pentru programări pentru luna august”, ni s-a răspuns.

Explicaţiile CJAS

Rugaţi să explice cum de, la jumătatea lunii, niciun laborator nu mai are bani de analize gratuite, reprezentanţii CJAS Sibiu vin cu citate din legislaţie, fără a oferi un răspuns clar.

“În situaţia în care, din motive obiective, investigaţiile nu au putut fi efectuate la momentul prezentării, furnizorul de servicii medicale paraclinice are obligaţia de a-l programa iar daca asiguratul refuză programarea va restitui asiguratului ambele exemplare ale biletului de trimitere pentru ca acesta să se poată prezenta la alt furnizor de investigaţii medicale paraclinice. În primele 10 zile calendaristice de la emiterea biletului de trimitere pentru investigaţii medicale paraclinice asiguratul are obligaţia de a se programa şi de a accepta programarea la unul dintre furnizori, în caz contrar biletul de trimitere îşi pierde valabilitatea”, spune Lăcrămioara Bogdan, purtător de cuvânt al CJAS.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite