Blocuri din Mediaş reabilitate termic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

380 de familii din cinci blocuri de locuinţe Mediaş vor avea facturi mai mici la gaze naturale la iarnă. Municipalitatea se pregăteşte să dea drumul lucrărilor la reabilitarea termică a blocurilor.


Programul naţional multinanual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe derulat de Ministerul Dezvolarii Regionale şi Turismului  e aproape de start la Mediaş. Pentru toate cele cinci blocuri incluse în proiect a avut loc deschiderea ofertelor.

„Reabilitarea termică a blocurilor din cartierul După Zid este în atenţia noastră. Au avut loc deschiderile de oferte pentru toate cele cinci blocuri cu 10 etaje situate pe străzile Bastionului şi După Zid. La blocurile 4,5 şi 6 suntem în faza licitaţiei electronice, iar la blocurile 8 şi 9 suntem în faza de evaluare“, a declarat primarul Teodor Neamţu.


Lucrările de reabilitare termică vor începe anul acesta. Mediaşul a primit anul acesta, pentru execuţia lucrărilor de intervenţie la anveloparea blocurilor de locuinţe, nu mai puţin de 2,1 milioane de lei.

De reabilitarea termică a blocurilor vor beneficia 380 de familii, iar performanţele energetice aşteptate se referă la reducerea consumurilor cu peste 50%. Ne propunem să identificăm noi locaţii şi să continuăm acest proiect bineînţeles dacă şi ministerul consideră această investiţie oportună.

Lucrările de investiţii la cele cinci blocuri sunt finanţate de către Guvernul României, prin ministerul de resort, în proporţie de 50%, 30% sunt alocaţi din bugetul local, iar restul de 20% reprezintă contribuţia asociaţiilor de proprietari.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite