Biserică din zăpadă la Bâlea Lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După întârzierile cauzate de vremea caldă, singura biserică de gheaţă din ţară începe, în sfârşit, să prindă contur. Zeci de muncitori lucrează acum, de zor, pentru ca inedita construcţie să fie ridicată în cel mai scurt timp. Şi pentru că vremea este favorabilă, reprezentanţii poiectului speră ca totul să fie gata într-o săptămână.

Lăcaşul de cult va fi ridicat în imediata apropiere a hotelului de gheaţă, deschis în urmă cu două săptămâni. „Din păcate, construcţia a început cu întârziere, din cauza vremii, şi nu o vom putea sfinţi de Bobotează, aşa cum ne-am dorit, iniţial. Suntem încrezători însă că lucrurile vor merge bine şi lăcaşul va fi finalizat, cel mai probabil, la sfârşitul săptămânii", a spus Leopold Klingeis, managerul proiectului.

Acces gratuit

Construcţia, care la final va avea o înălţime de cinci metri şi o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, va dispune de mic altar, bănci şi va fi decorată cu „icoane" din gheaţă şi zăpadă, reprezentând simboluri creştine întâlnite la cele mai importante culte.

În biserica de gheaţă vor încăpea până la 30 de vizitatori, însă nu se vor putea aprinde mai mult de două lumânări, în acelaşi timp, pentru a nu afecta interiorul construcţiei. Accesul în biserică va fi permis oricărui turist, indiferent de orientare religioasă, intrarea fiind liberă. Transportul până la lăcaşul de cult se poate face doar cu telecabina, iar un drum dus-întors costă 40 de lei. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite