Biserica de Gheaţă este gata de inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac e pregătită de inaugurare. Evenimentul va avea loc luni, 24 ianuarie 2011, în ţinutul de gheaţă şi zăpadă de la Bâlea Lac se va desfăşura slujba de sfinţire a Bisericii de Gheaţă.



Ceremonia este organizată mai târziu decât programarea iniţială, acest fapt fiind datorat condiţiilor meteorologice nefavorabile , temperaturi ridicate şi lipsa zăpezii, înregistrate în prima jumătate a acestei luni.


Acesta este cel de-al cincelea „lăcaş de cult” construit în cadrul Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”, primul edificiu de acest fel fiind edificat în sezonul de iarnă 2006-2007.

„Biserica de Gheaţă are o formă asemănătoare cu obiectivele constriute în sezoanele trecute, modelul după care s-au inspirat constructorii fiind o biserică veche din satul sibian Mălâncrav.La fel ca şi anii trecuţi, ineditul lăcaş de cult, singurul obiectiv de acest fel din această parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare oricărui turist, indiferent de orientare religioasă“, spune Adelina Grigoroiu, director de marketing al proiectului.


După ce va fi binecuvântată, biserica va găzdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber. În anii anteriori, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit programe de rugăciuni organizate de diverse culte sau biserici, dar şi mai multe botezuri şi o cununie religioasă.
Slujba de sfinţire va fi oficiată de mai mulţi preoţi, reprezentanţi ai diverse culte recunoscute în ţara nostră.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite